ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ

Знакът, в който се намира Слънцето в момента на вашето раждане, е най-основният астрологичен факт за вас. Той определя вашето его, мотивация, нужди и подход към живота. Слънцето обаче не е единственото, което оказва влияние върху вас. Луната, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон и Хирон символизират различен вид енергия, която се проявява според знака, в който се намират.

Слънцето, Луната и планетите играят различни роли във вашия хороскоп.
Ето и тяхното значение:
- Слънцето символизира вашата основна същност, воля, индивидуалност, жизненост и желание за власт. Повече от всяка друга планета то показва кой сте вие. Символизира и мъжете като цяло.
- Луната представлява вашите емоции, подсъзнание, инстинкти, навици и памет. Тя символизира и жените като цяло.
- Меркурий отговаря за вашия маниер на общуване, способността за разсъждаване и начина ви на мислене.
- Венера символизира онази част от живота ви, свързана с любовта, привличането, красотата, притежанието и изкуствата.
- Марс е планетата на желанията и агресията. Тя символизира вашата физическа енергия, борбеност, инициативност и смелост.
- Юпитер е планетата на експанзията и щастливата случайност. Тя е отговорна за разрастването, просперитета, изобилието, мъдростта, щедростта и висшия разум. Положението на Юпитер във вашия хороскоп показва в какво имате късмет.
- Сатурн символизира ограничението, предпазливостта, организацията, търпението и дисциплината. Тя ви показва къде трябва да се изправите срещу страховете си, а също и къде са вашите амбици.
- Уран е символ на оригиналността, независимостта, непокорството, изобретателността, проницателността и всичко неочаквано.
- Нептун е отговорен за духовността, мечтите, медиумните способности, интуицията, състраданието, самопожертвователността, заблудите и илюзиите.
- Плутон символизира елиминацията, разрушението, прераждането, възраждането и трансформацията.
- Хирон символизира минали болки и бъдещо излекуване. Свързва се най-често с холистичната медицина.

ПЛАНЕТИ УПРАВИТЕЛИ

СЛЪНЦЕТО управлява зодия Лъв
ЛУНАТА - зодия Рак
МЕРКУРИЙ - зодиите Близнаци и Дева
ВЕНЕРА - зодиите Телец и Везни
МАРС - зодия Овен
ЮПИТЕР - зодия Стрелец
САТУРН - зодия Козирог
УРАН - зодия Водолей
НЕПТУН - зодия Риби
ПЛУТОН - зодия Скорпион

СИМВОЛИ НА ЗНАЦИТЕ И ТЯХНОТО ЗНАЧЕНИЕ

Овен
Отличителният символ на знака на Овена е благородният коч. Именно това животно се бори за своето съществуване със своята глава. Хората представители на тази зодия са целеустремени и храбри. Те добре помнят житейските уроци и няколко пъти мислят преди да решат как да действат.

Телец
Могъщ бик с пламенен нрав, но и с рационален поглед на живота. Бикът се асоциира със сила, власт и упоритост. Астрологическият знак на зодия Телец олицетворява рогата на бика.

Близнаци
Астрологическият знак на зодия Близнаци символизира двойнствената им природа. Много от представителите на този знак говорят едно а правят друго.

Рак
Ракът с мощните си щипци които използва при защита, но с голямо съчувствие към околната среда. Представителите на знака щателно изучават светът около тях. Самият символ на знака говори за това. За тях е характерна женска нежност и грижа за близкото им обкръжение.

Лъв
Лъвът - това е величество. Той е царя на джунглата. Представителите на тази зодия се характеризират с благородство и мъжество. И жените и мъжете от този знак притежават тези качества. Символът на лъва това е неговата грива.

Дева
Този знак се свързва с представата за невинната девойка, която представлява духовна чистота, с грижа за болните и неравно поставените. Знакът на Дева е жена, която държи пшеница.

Везни
Везните отговарят за баланса, справедливостта между хората. Те също имат съществена роля в професии, свързани с търговия и икономика, и не на последно място право. Графичният им символ е знака за равенство.

Скорпион
Характерното за представителите на знака е, че съблазняват своите партньори, замъгляват тяхното съзнание с цел да ги ръководят. Това подсказва техният астрологичен знак.

Стрелец
В представителите на този знак винаги върви борба между природните инстинкти и цивилизацията. Астрологическият символ на този знак е стрелата. Хората, представляващи тази зодия постоянно се стремят да действат докато достигнат своята цел.

Козирог
Животното, което се свързва с този знак е козела. Представителите на знака са отговорни хора, които каквото и да им пробута живота не се отказват от своите цели и стремежи. Графичният символ на знака се асоциира с тялото на коза.

Водолей
Този знак се представя като човек, който носи вода. Тава е драгоценен дар на природата, без който животът е немислим. Графичният символ на водолея е две вълни.Тъй като този знак е въздушен, той не трябва да се асоциира с водата, защото именно вятърът създава вълните.

Риби
Символът на този знак е две съединени риби, които плуват в различни посоки. Това говори за двойствената природа на хората, които са представители на този знак. Едната риба плува в мистични води, а другата се стреми към самореализация и постигане на лични цели.