ЗОДИИТЕ И ПАРИТЕ

26
овен

Представителите на зодия Овен определено смятат парите за голяма ценност. Те мислят, че повечето пари ще им спечелят по-голямо уважение от околните. Овните са амбициозни и се стремят към високоплатена работа. Ако не могат да си намерят такава, често страдат от това и правят всичко възможно да променят финансовото си състояние чрез други дейности.
Овните се чувстват комфортно, когато разполагат с много пари. Липсват ли им финансови средства, могат да загубят самочувствието си.
Не обичат да пестят пари, а това нерядко се оказва грешка. Докато им липсват парични средства, Овните се заканват да си заделят значима сума, но сдобият ли се с тях, почват щедро да ги пилеят, да правят подаръци и да си угаждат.
Овните обичат да демонстрират материалното си благополучие, дори не е изключено да се похвалят повече, отколкото е допустимо.

телец

Представителите на зодия Телец са едни от най-пестеливите и пресметливи хора. Те обичат да си направят предварително сметките и е много трудно да надхвърлят определените от самите тях лимити по отношение на парите. Разточителството не им е присъщо.
Обичат да си имат скътани пари и често работят допълнително, за да си осигурят средства, които да приберат „за трудни дни”. Често пазят парите си на недостъпни за близките места и си правят тайни влогове.
Телците не се хвалят имотното си благополучие. Дори напротив – могат да се оплакват от безпаричие непрекъснато.
Не обичат да правят подаръци нито на себе си, нито на други хора. В състояние са да се разсърдят на някого, ако заради него трябва да бръкнат по-дълбоко в кесията си. Единственото, за което не се скъпят, са кулинарните им страсти.

близнаци

Представителите на зодия Близнаци са хора, на които винаги им трябват пари. Те са готови да работят за тях на няколко места, като не пропускат да мърморят постоянно, че са много натоварени. Трудно ще ги видите на нископлатена работа. Това е възможно само ако нямат никакъв друг изход.
Жените Близнаци пилеят парите си понякога за излишни неща, тъй като са много суетни. Те не могат да се откажат от желанието си да бъдат забелязани и купуват тоалети, аксесоари, бижута, а после съжаляват за безсмислените си покупки.
Хората от тази зодия стават агресивни, ако дължимото не им се изплати в срок. Готови са да водят дела, да се карат, да досаждат, но ще си получат парите. Понякога могат да правят много дребнави сметки, а друг път да проявяват щедрост спрямо хора, които имат нужда от помощ.
Близнаците често вземат пари назаем, но са малко хората, които могат да се оплачат, че не им е върнат дълга.

рак

Представителите на зодия Рак имат интересно отношение към парите. Могат да се наемат с много работа, да изкарват значителни суми, но само при положение, че им харесва това, с което се занимават. Скучно ли им е – минават от парите и започват да търсят други дейности.
Раците са много всеотдайни към семейството си и не жалят пари да създадат радост и комфорт за близките си.
При тях има периоди на покой. Сметнат ли, че парите, които имат, са достатъчни, спират да се нагърбват с печеливши дейности и си почиват.

След това ги обзема отново амбиция, задействат се и осигуряват поредната порция финансови средства, които са им нужни.
Понякога ги обхваща раздразнителност и тогава се показват като скъперници, но това обикновено е за кратък период от време, защото подобно поведение не им е присъщо.

лъв

Хората от зодия Лъв изключително много обичат да харчат пари, но са способни да се справят и с оскъдни средства, когато това се налага. Мъчително е за тях да икономисват и да се ограничават, но никога не се оплакват. За страничния наблюдател е трудно да разбере кога един Лъв разполага с малко пари, защото те могат да си позволят да вземат пари назаем и да ги пръснат за свои прищевки, ако са решили, че е много важно да ги задоволят. За тях е важно да се чувстват доволни, а когато му дойде времето – ще мислят как да върнат дълга си.
Представителите на зодията не обичат да работят на няколко места заради пари. Те предпочитат добре платена работа и достатъчно време за почивка. По тази причина могат да се заемат с втора работа само ако тя ще им достави удоволствие.

дева

Ако някоя от зодиите може да бъде определена с думата „счетоводител”, това са хората от зодия Дева. Те са способни да направят разчети на парите си до стотинка, а после да си направят абсолютен отчет на разходите. При тях не съществува вариантът „Прищя ми се и го купих.” Купува се само това, което са планирали и сметнали за необходимо. Този техен педантизъм им позволява винаги да имат скътани пари, които те много ревниво пазят в тайна. Любовта им към парите може да ги превърне в мърморещи досадници, тъй като все им се струва, че близките им са прахосници.
Девите често се наемат с допълнителна работа, но и това правят, за да си осигурят повече спестявания. Те не обичат парите заради възможностите за по-луксозен живот, а заради самите пари. Не обичат да дават заеми и трудно ще поискат такива.

везни

Представителите на зодия Везни са едни от най-добрите финансисти, но това не се дължи на някакво особено отношение към парите. Те просто умеят да намират пари, когато това е нужно.
Везните са странни хора, когато става дума за работа и печалби. Те обичат да работят, но не са много заинтересовани от заплащането. Разбира се, предпочитат то да е много добро, но само заради него не могат да бъдат задържани, ако това, което вършат, не им харесва. Често се случва да откажат по-добре платена работа, само защото си харесват настоящата.
Те могат много педантично да икономисват и да си събират пари. Но решат ли, че искат да си позволят нещо и да си угодят, нищо не може да ги спре. Готови да пръснат всичките си спестявания даже за доста безсмислено нещо.
Практически се явяват своеобразни скъперници – могат да им се свидят 2 лева за закуска, но могат да похарчат 200 за плюшена играчка, която даже не е за децата им, които са пораснали вече, а просто защото си я харесват.
Тъй като са много суетни, харчат пари за дрехи, за бижута, за скъпи аксесоари, но трудно отделят средства за спорт. Ако обаче преценят, че имиджът им зависи от това, ще си купят всички принадлежности за определен вид тренировки и редовно ще ги посещават, а дали ще тренират – това вече е друг въпрос.

скорпион

Представителите на зодия Скорпион имат интересно отношение към работата си и парите. Те ценят както работата си, така и парите, но могат да зарежат и двете с пълно нехайство, стига да решат, че така им изнася. Могат да работят много методично на две и повече места, знаят как да изкарат достатъчно средства, но много често остават без пари. Ако се питате защо е така – много просто – Скорпионите обичат да харчат парите си, затова ги и ценят. Влагат ги в дрехи, бижута, екскурзии, подаряват на близките си скъпи неща. За тях парите не са цел, те са само средство за по-хубав и разнообразен живот. Понякога се измъчват, ако имат свободни пари, докато не ги пръснат. След това се захващат и изкарват пак, и пак ги харчат…до безкрай.

Един Скорпион не се стряска от факта, че може да загуби пари в някакво рисковано начинание. Той е готов да поеме риска, дори само за да види какво ще стане.
И все пак има някои представители на тази зодия, които буквално могат да се нарекат скъперници, но те са по-малко като цяло. Край тях се живее трудно, защото делят парите на „мои” и „твои”, способни да са крият средства и да се оплакват постоянно от безпаричие.

стрелец

Представителите на зодия Стрелец са хора, които обичат да имат пари и по-голямата част от тях умеят да ги изкарват. Малко от тях живеят само със заплатата си. Тъй като не им се нрави да са зависими от чужди пари, хората от тази зодия обикновено си създават свои бизнес и с това постигат две цели – да нямат началник и да си командват сами финансовите средства. Това обаче не значи, че се справят винаги успешно с второто, тъй като обичат да харчат пари и да си осигуряват лукс. Те копнеят да пътуват, купуват си скъпи дрехи, посещават луксозни заведения. Парите за тях са средство да си угаждат и да разнообразяват живота си. Създават си лукс и в дома. Предпочитат да карат хубави коли. Жените дават значителни средства за бижута и козметика, но като цяло са по-икономични от представителите на мъжкия пол. Макар и рядко, се случва мъжете Стрелците да ходят със стотинки в джоба, но на никого не му и минава през ума да си помисли това. Те просто не се оплакват от безпаричие, а и са достатъчно наясно, че сами са си виновни, когато са инвестирали в свои прищевки.
Като човек на риска Стрелецът може да направи големи капиталовложения и да изгуби значителни суми. Но това общо взето се случва веднъж, защото той бързо се учи от грешките си и обикновено не ги повтаря. Проблем имат само онези Стрелци, които се пристрастяват към хазарт и алкохол.
Представителите на тази зодия не обичат да вземат заеми от хора, но когато това им се наложи, нямат проблем да намерят, тъй като са точни при връщането и всички им имат доверие.

козирог

Още един пестеливец в зодиака!
Представителите на зодия Козирог са едни от най-пестеливите хора. Те могат в един момент да дарят много пари за нещо, което в техните оценки е благородно. Това обаче става рядко.
Работят много, изграждат си самостоятелен бизнес, ако им се отдаде възможност за това, но целта им е една - да печелят и да трупат свои пари.
Козирозите не умеят да си харчат парите с удоволствие. Събират си ги, наслаждават им се, а се лишават дори от дребни неща. Те нямат вкус към лукса и си го позволяват само ако им дойде на аванта, тоест да не плащат те. Изпитват истинска радост да увеличават финансите си и много често дори не си позволяват да ги внесат в банка, а ги крият навсякъде из дома си.
Много бракове се разпадат именно поради скъперничеството на Козирога, защото той си позволява да държи сметка и за похарчени пари, които не е изкарал лично. Много често Козирозите въвеждат някакво странно счетоводство в общите приходи и разходи, но никога не са те тези, които дават повече. Все им се струва, че се разхищава в дома, че някои ги мами. Не всеки може да изтърпи подобно отношение и естествено реагира с раздяла.
Естествено, никой Козирог не си признава, че е стиснат.

водолей

Повечето представители на зодия Водолей са артистични, изобретателни и винаги могат да си намерят добре платена работа. Те не обичат да работят на повече от едно място, тъй като ценят свободното си време, в което обикновено си харчат парите, за да угаждат на страстите си.
Една много малка част от Водолеите са вечно мрънкащи за пари и обикновено потъват в дългове. Тези представители на знака просто не умеят да си правят сметката, а и са значително мързеливи.
И двете групи обаче имат често странни хрумвания, за които могат да пръскат значителни суми. Често отглеждат животни и то не по едно, дават средства за ваксини и храна на любимците си, а не могат да отделят нито стотинка за почивка или нова дреха. За тях не е важно да демонстрират лукс, а да задоволяват прищевките си. Никога няма да си купят лъскава кола, ако това ще им попречи на някоя друга страст, например лов, риболов, любим спорт. Важи максимата – харча пари само за това, което ми харесва. И не е чудно един мъж Водолей да кара евтина кола, която едва не се разпада, а в нея да има пушка или куче за двойно-тройно повече пари.
Жените от зодията се грижат повече за външния си блясък, но и при тях могат да се видят странности – джапанки от пазара и безумно скъпо бижу – то просто им е харесало и толкова!
Водолеите трудно могат да спестят пари. Те не обичат да дават заеми, но много по-често просто не могат да го направят. Рядко искат заеми, но ако любимото им занимание изисква, ще направят и тази жертва.

риби

Представителите на зодия Риби са хора, които проявяват противоречиво отношение към работа и парите. Те могат да бъдат в подем и да работят много активно, да изкарват много пари, но могат да изпадат и в големи сривове. Когато ги обхване меланхолия, се превръщат в мърморковци, никаква работа не им харесва, заплащането им се струва ниско , страдат, че не са дооценени. Тъй като са много мнителни, все им се вижда, че другите работят по-малко, а получават повече. Като цяло Рибите не са достатъчно инициативни, а когато имат добри идеи как да печелят, не им стига воля и смелост да осъществят проектите си и ги изоставят.
Някои представители от силния пол са значително стиснати и не си позволяват никакъв лукс, докато други щедро пилеят парите си за удоволствия. За жените от тази зодия е характерно, че обичат да харчат пари предимно за себе си и все им се струва, че някои нещо им дължи в това отношение. Някои дами са толкова егоистични, че си позволяват да си служат и с дребни измами даже спрямо близки хора.
Рибите не обичат да дават заеми, но често искат от роднини и приятели. По принцип ги връщат, но обикновено не в точния срок. Те правят всичко възможно да получат заеми и от различни банки, което понякога ги вкарва в капан, защото разходите им са повече от приходите, но все пак успяват да изплуват.