ВОЛ

ZVEZDENORAKUL - VOL

Вол е животно, което принадлежи към групата Ин. Той се нарежда на второ място в китайския хороскоп и контролира интервала от време от 1 час до 3 сутринта. Сезонът на бика е зимен, а най-добрият период е януари. В европейския зодиак Волът отговаря на Козирог. Цветът му е зелен. Растения и цветя, които му носят късмет, са градински чай, хмел, мащерка, божур и теменужка. Благоприятни страни за хората, родени под знака на Вола, са Венецуела, Аржентина, Нигерия, Зеландия, Нова, Йордания, Сирия, Палестина, Кипър.
1901 г. 19 февруари - елемент - метал
1913 г. 6 февруари - елемент - вода
1925 г. 25 януари - елемент - дърво
1937 г. 11 февруари - елемент - огън
1949 г. 29 януари - елемент - земя
1961 г. 15 февруари - елемент - метал
1973 г. 3 февруари - елемент - вода
1985 г. 20 февруари - елемент -дърво
1997 г. 7 февруари - елемент - огън
2009 г. 26 януари - елемент - земя
2021 г. 12 февруари - елемент - метал
Волът е северно животно, принадлежи към времето на зимното слънцестоене. Волът помага на фермерите в тяхната упорита работа и не е убит за човешка храна. Древният китайски философ Лао Дзъ пътувал с него в търсене на безсмъртие. В китайската митология много пъти се споменава, че този трансцендентален Вол помага на хората да живеят хилядолетия. Следователно, като правило, тази година се раждат много столетници.
В природата няма добри или лоши животни, те се допълват, създавайки обща хармония. Приятно е да наблюдаваш Вола, когато оре земята, за да получи плодовете му. Работи бавно, спокойно, търпеливо, изглежда, че нищо не може да го спре. Волът олицетворява земния си елемент, тежко плътно вещество, в чиято основа са преплетени корени, хумус, глина и камъни. Всичко расте на земята и ние вървим по нея, Волът я обръща, опитвайки се да постигне максимално плодородие от нея. За всички народи Волът е верен помощник на човека, той тегли тежък товар върху себе си, завземайки девствената земя и винаги движейки се напред. Това е символ на пасивна мъдрост, неприкосновеност и недостъпност.
Волът не може да живее без комуникация с майката природа. Той дори свързва свободното си време с нея. Успокоява се от ароматни полета, спокойни градини и спокойни пространства. Той не обича да греши, да се оказва в плен на обстоятелствата и да се губи сред тълпата. Често се случва на места, където има малко хора, до спокойно езеро или в селска вила. Въпреки че Волът е един от първите, който се отзовава на призива на Буда, той все още си остава бавно, спокойно животно, неспособно на безразсъдни действия. Но каква е причината Волът да е втори? Знаем, че има по-бързи животни, например Тигъра, решил да ловува по пътя; Змия, решила да се погрее на слънце и т.н. Тоест, както виждате, никое от животните не е успяло да концентрира вниманието си и в този случай Волът е проявил своята стремителност. Той върви бавно по утъпканата пътека, дъвче, натрупвайки енергийни резерви. И той винаги ги харчи внимателно, гледа се се сякаш отстрани. Волът чака момента, когато той като стратег може да се включи в битката. Може би по този начин заблуждава врага си, защото на пръв поглед създава впечатление, че е в полусън и не взема никакво участие в действията. И нищо не може да го изкара от равновесие, ако няма обективни причини за това. Свикнал е да работи непрекъснато, безкористно се отдава на роднините и приятелите си. И когато започне да се движи, това създава впечатление за впечатляващо движение. Сякаш вълни преминават през мускулите му и той отива направо към целта, изхвърляйки врага настрани.
ВОЛЪТ И НЕГОВИЯ ЖИВОТ
Волът е много щастлив, когато се роди през зимата, за него лятото носи различни трудности, свързани с упорита работа. По правило воловете, родени през лятото, водят по-труден живот, пълен с различни неприятности. Младостта и детството на Вола обикновено преминават без усложнения. Те учат, работят и нямат време за всякакви глупости. Волът е много мечтателно животно, поради което в зрелите си години той често е преследван от разочарования. Волът не може да се нарече докачлив, той знае как да се справи с чувствата. Следователно излиянията на другите са им чужди, понякога дори ги разсмиват.
През втората половина от живота си те често срещат трудности в личния си живот, партньорите им се обиждат от неговото безразличие и често търсят романтика навън, която отсъства в дома им. Ако Волът не може да се справи с подобни проблеми, той лесно може да унищожи личния си живот. В напреднала възраст Воловете също ще се сблъскат с трудности и ако ги преодолеят, животът ще бъде много спокоен и благоденстващ. По правило Воловете живеят стабилен, монотонен живот, живеят до старост, в добро материално благосъстояние. В края на живота си те се успокояват напълно и се научават да бъдат снизходителни.
ХАРАКТЕРЪТ НА ВОЛЪТ
Воловете са търпеливи и спокойни. Когато целта им е избрана, те ще вървят към нея бавно, но никога няма да се заблудят, ще я достигнат точно и уверено. Тези хора имат интелигентна и оригинална натура, която крият зад скучен външен вид. Воловете имат дарбата да вдъхват доверие в себе си, което често е добър коз. Биковете не обичат агресията, затова, ако отидете при тях с неприятна мисия, по-добре е да се запасите с максимална дипломация, от съображения за безопасност е по-добре да излъжете. По природа те са съзерцатели, обичат да са сами! Често имат холеричен темперамент, така че са лесно възбудими и често са склонни към изблици на гняв. Такива хора са работохолици. Домът им е в перфектен ред, те са практични и спретнати, винаги готови да помогнат. Често на това завиждат околните хора. Но ако нещо пречи на Воловете, те лесно могат да експлодират, докато пометат всичко по пътя си. Воловете са потайни, но ако е необходимо, могат да покажат красноречие. Хората, родени под знака на Вола, изобщо не харесват онези новини и новости, които лесно могат да нарушат ритъма на техния живот. Те са сто процента консерватори, които не разпознават иновациите, така че могат да наложат своето виждане не само на близките си, но и на околните. Воловете са много трудолюбиви и усърдни работници, поради което често им се възлага голяма отговорност, те много харесват това бреме. Воловете са издръжливи, упорити и никога няма да престъпят своите морални идеали. Често са шокирани от неприлични маниери и недодялани дрехи, неприлично поведение, чувстват се неудобно, въпреки това, те нямат скрупули. Те знаят къде и кога могат да говорят. Хората под знака на Вола имат вродени солидни принципи, но и на тях не може да им се отрече оригиналност. Такива хора са индивидуалисти, които се отличават със своята независимост. Воловете също имат недостатъци: изобщо не знаят как да претеглят и сравняват. Това се случва поради вътрешния свят, който не понася фини нюанси, тези хора различават само черно и бяло.
Хората под знака на Вола не могат да бъдат обвинени в прекомерна комуникация, те са верни приятели, които никога не се отказват от своите дела и отговорности. От ранно детство те намират истински приятели и никога не се разделят с тях. Ако изведнъж, по стечение на обстоятелствата в живота, приятелите им изчезнат, Воловете усещат дълбока празнота в себе си и не могат да намерят лесно нови приятели. Всичко това се дължи на заседнал начин на живот и постоянство, а ако се съмняват в нещо, тогава не го изразяват на глас. Но реакцията от тях е мигновена, те вярват, че човек не може да бъде слаб. На хората под знака на Вола може да се има доверие и винаги можете да разчитате на тях. Много рядко се вижда усмивка на лицето им, очевидно те не разбират добре хумора. Случва се лоша шега лесно да ги ядоса. Но като събеседници относно реалните планове и дела, те изглеждат много солидни. Воловете често се правят, че не чуват, но понякога приемат полезни съвети. Воловете не са свикнали да признават грешки. Но в същото време те не вземат подкупи и са честни с всички. Често биват осъждани твърде сурово, поради факта, че не показват достойнството си. Те вярват, че хората трябва да се възприемат такива, каквито са. Воловете заслужават специално внимание, те са мили и скромни и се харесват от тези, които ценят надеждността им. Най-основният им подарък е упорита работа, търпение и уравновесеност.