ЕФЕКТИ НА ЛУННИТЕ ФАЗИ ВЪРХУ ЧОВЕКА

zvezden-orakul

Известно е, че в нашата слънчева система Слънцето е единственият източник на собствена светлина. Всички други небесни тела в нашата система се захранват от слънчева енергия, оставайки в своето положение около слънцето и отразявайки неговата светлина. Сателитът на нашата Земя - Луната, насочваща светлината на Слънцето към нашата планета, е своеобразно огледало за Земята. Движението на Луната около Земята и определеното й положение спрямо Слънцето обикновено се разделя на четири фази на Луната.
Има четири основни фази на лунния месец:
• Новолуние (1 - фаза на луната)
• Първа четвърт (2 - лунна фаза)
• Пълнолуние (3 - фаза на луната)
• Последна четвърт (4 - фаза на луната)
Луната , която се движи около Земята в сянката на нашата планета, отразява слънчевата светлина с едната или другата половина на диска. На енергийно ниво лунните фази представляват различни видове трансфер на слънчева енергия, които засягат всички видове и форми на живот на нашата планета. Всяка фаза на лунния цикъл засяга всичко по земята по свой начин, което е свързано преди всичко със степента на отдалеченост на Луната от слънцето. Основни промени се случват два пъти месечно: когато лунният полумесец расте, докато се превърне в пълен диск, след това намалява, докато напълно изчезне. Влиянието на лунната фаза засяга не само общото ни благосъстояние, но и естеството на различни житейски ситуации. Нарастващата фаза на луната е периодът от новолунието до пълнолунието. Фазата на затихване на луната е периодът след пълнолунието.

lunar-zvezdenorakul

По време на нарастващата фаза на Луната реагираме по-емоционално на ситуации и явления от околния свят. През този период се натрупва енергия и следователно всякакъв вид планиране е благоприятно. От новолуние до пълнолуние е добре да започнете нов бизнес, да вземете важни решения, да проведете отговорни преговори и т.н.
При намаляващата луна емоциите, напротив, са потиснати, имаме намалена чувствителност и възприемчивост. По това време е благоприятно правилно да изразходвате натрупаната енергия и затова е добре да продължите започнатото, да завършите бизнеса. И двете фази, растящата и намаляваща Луна, са разделени на още две части, като всеки от четирите периода трае около седмица.

Характеристики на всяка фаза на луната поотделно:

НОВОЛУНИЕ
Нова луна е такава фаза период, в който Луната не се вижда изобщо в небето се дължи на факта, че тя е в съответствие със Земята и Слънцето По това време Луната ни „показва“ своята тъмна страна, която не е осветена от Слънцето. Новолунието може да повлияе на човек в продължение на няколко дни. През този период човек се чувства депресиран, изтощен, често придружен от главоболие. В същото време има ускорение на отстраняването на течности от тялото и ускорен метаболизъм. На новолуние много хора имат психично разстройство, проявяват се фобии и мании. Понастоящем е силно обезкуражено да започне да разработва нещо ново и да се среща с подозрителни хора. Когато фазите на луната се променят, това има същия ефект върху човека като променящите се цикли на слънцето. Много астролози са уверени в наличието на допирни точки между тези две планети. Луната също има четири фази.
Първата фаза на луната, свързана със стихията на ЗЕМЯТА Започва с появата на месеца на небосвода и продължава точно половината от периода от новолуние до пълнолуние, т.е. 1-7 дни от лунния месец, и завършва през първата четвърт. Първата фаза съответства на пролетта според слънчевия календар, тоест означава началото на всичко. По време на тази фаза човешкият мозък е много активен. Ако правите планове през този период, те ще бъдат изключително ясни и разбираеми и със сигурност ще донесат късмет. Повишава се общата активност и желанието за творение. Но и вие не бива да бързате, по-добре обмислете всичко, изчислете и бавно започнете да изпълнявате плана. През този период лечението на очите и главата ще бъде ефективно. Също така този период е благоприятен за земеделието. Всички растения, засадени по време на тази лунна фаза, ще растат добре и ще дадат прекрасна реколта. Характеризира се с придобиване на емоционален баланс. През този период пред нас се откриват големи потенциални възможности, които трябва да се използват за постигане на целта ни.

ПЪРВА ЧЕТВЪРТ
Втората фаза (Първа четвърт) на Луната, свързана с елемента ВОДА Продължителност на втората фаза : времето от първата четвърт до пълнолунието, което съответства на 8-ми до 15-ти лунен ден . По това време на небето ще видим половината от лунния диск. Според слънчевия цикъл това е лятото. Най-продуктивният период, периодът на зареждане с енергия. Това е най-доброто време за смяна на работа, пътуване, публично говорене. Тази фаза на луната е добра за лечение на стомашен пикочен мехур, черен дроб, дебело черво. Препоръчва се през този период да се засаждат и пресаждат растения, коренови резници. Това е период на силен емоционален стрес. По това време повече от всякога се нуждаем от психически комфорт и затова е много болезнено да възприемаме безразличие и отчуждение. Тази фаза на луната е подходяща за ефективно разрешаване на конфликти, решаване на болезнени проблеми и преодоляване на недоволството, водене на трудни преговори и умишлено неприятни срещи, а правилното договаряне със сигурност ще даде добър резултат.

ПЪЛНОЛУНИЕ
По това време виждаме Луната изцяло в целия й блясък. Лунната светлина, в тази фаза на луната, може да повлияе на хората по различни начини. Освен това тялото през този период яростно изразходва натрупаните сили. Може да се появи безсъние, повишена раздразнителност и емоционалност. Пиенето на алкохол може да бъде опасно. По това време се случва най-голям брой пътнотранспортни произшествия, техногенни произшествия и бедствия. По-добре е да не се прави операция по това време. Също така, по време на Пълнолунието не е нужно да пресаждате растения; ще бъде много по-добре да направите плевене и разрохкване на почвата. Третата фаза на луната, свързана с елемента на AIR Той влиза в сила след Пълнолунието, когато лунният диск започва да се свива. Продължителността му е от 16-ия до 22-ия лунен ден. Есента идва на слънчевия цикъл. Периодът на 3-та фаза на луната се характеризира с балансирана активност и зрялост. Тази фаза е много добра за завършване на вашия бизнес. През това време енергията се изразходва по-добре и апетитът намалява. Ето защо много диетолози препоръчват борбата срещу наднорменото тегло и целулита да започне точно в този момент. Препоръчително е през тази фаза да се засаждат корени и луковици. По това време ние сме най-отворени за общуване, открито изразяваме чувствата си и отиваме към социални контакти. През този период можем лесно да надценим силите си, така че не бива да подреждате нещата, да възпитавате деца по воля. Ефектът от изобилието от чувства може да възникне по най-незначителните причини, неадекватно възприемане на реалността, когато малкото изглежда важно и значимо.

ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ
Четвъртата фаза на луната е свързана с елемента ОГЪН Четвъртата фаза влиза в сила от втората седмица след Пълнолунието и продължава до следващото новолуние от 23 - 30 лунни дни . Тази фаза се нарича дефектна или намаляваща, което говори само за себе си. Това е времето, когато тялото изсъхва, започва Лунната зима. Човекът започва да се уморява повече, става заседнал, муден и летаргичен. Има натрупване на умора, намален имунитет и биоритми . Не си струва да предприемате никакви активни действия - те няма да донесат резултат. Тъмните дни на Новолунието идват в края на тази четвърт . Но малко по-късно, на небосвода, ще видим тънък млад месец, който ще ни даде сила и надежда за ново начало. Това е време на емоционално издигане и същевременно - емоционална депресия. Вероятни са неуспехи, необуздани, импулсивни действия, пристрастия в мнението. През този период всеки бизнес ще изисква от нас максимална концентрация и сила. Също така е важно да контролирате емоциите си през това време. Времето на смяната на лунните фази, като правило, се отразява неблагоприятно на нашата психика.