ЛУНАТА В ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ

В нашата натална карта Луната и Слънцето са особено значими основни енергии. Слънцето проявява енергията Ян в нас, превръщайки ни в индивидуален човек, който се стреми към цел, а Луната проявява енергия Ин, превръщайки ни във фини и възприемчиви натури. Сега е трудно да се намери човек, който не познава своята слънчева зодия на рождения си ден. Но има и Лунен знак на зодиака - това е положението на Луната в определен знак на зодиака, по времето, когато е роден човек. Тъй като няма ден без нощ, астрологичен портрет на човек, базиран само на слънчевия знак на зодиака, ще бъде напълно непълен, това важи особено за жените, защото Луната олицетворява женския принцип и тя контролира личните качества на всички жени. Характеристиките на нашата личност зависят от фазата на луната в нашата натална карта.

1

ЛУНА В ОВЕН

Овенът се управлява от Марс, който принадлежи към огнената стихия. Следователно, Овните са хора, подсъзнателно настроени на борба, схватки, скандали и напрежение. Те са силно чувствителни към всичко остро и рязко. В живота им често се случват ситуации от екстремен, най-стресиращ и критичен характер. Това се дължи на факта, че Луната е в Овен, а несъзнаваното отношение към подобни ситуации ги води до търсене на това къде биха могли да използват силите си, активно да действат, да постигат рязко високи и трудно постижими цели, да улавят и преодоляват трудностите. Самият характер на човека също ще бъде променен от марсианските черти. Овенът ще стане груб, избухлив, импулсивен, възприятието им ще става все по-рязко и по-остро. Овните могат да се увлекат много, идеализацията е характерна за тях, тъй като марсианската форма на проявление се отличава с активност и желание за действие. Каквато и да е планетата, която попада в този зодиакален знак, тя винаги ще има черно-бяло възприятие и полутоновете са напълно изключени. Поради тази причина този идеализъм се отличава с екстремни оценки, а не с интуиция и "воднист" характер. Такива хора подсъзнателно проявяват безстрашие, агресивност, желание да рискуват и да се бият, решителност. Те ще бъдат категорично самоуверени, готови за всякакви екстремни и критични ситуации.

2

ЛУНА В ТЕЛЕЦ

Телецът се управлява от Венера и те принадлежат към елемента Земя. Следователно тези хора, чиято планета в момента е в знака Телец, ще бъдат чувствителни към комфорта, материалната среда, хармонията. Дисхармонията на света около тях ще предизвика силна реакция на отхвърляне у тях. Хармонията се крие в отношенията с природата, хората наоколо и материалния свят. На подсъзнателно ниво такива хора ще се настройват на онези ситуации, които се характеризират с бавно развитие, стабилност, предоставят възможност да почувстват комфорт и да спасят нещо. Не забравяйте обаче, че всяка ситуация винаги е по-разнообразна от това, което можем да възприемем. Нашето съзнание взаимодейства само с малка част от него. С други думи, ние обогатяваме вътрешния си свят с тази част от ситуацията и това, върху което първо пада окото на ума ни, зависи точно от положението на Луната в определен знак. Тоест, всяка ситуация е многоизмерна и безкрайна и хората я изграждат според собствената си програма за отношение и възприятие. Възприемането на хората, когато Луната е в Телец, се характеризира с бавност, а в чувствата и емоциите преобладават стабилност, спокойствие и баланс. Общоприето е, че Луната в Телец гарантира на всички здрава, рационална и стабилна психика. Не бива обаче да опростявате всичко. На пръв поглед виждаме стабилност, но ако има някаква пукнатина, тогава хората не могат да се адаптират към променените условия на живот. При хората с Луна в този знак на Зодиака подсъзнателните реакции се развиват изключително бавно, поради което търпението и продължителното „люлеене“ надделяват в характера им преди да предприемат каквито и да било действия. Често се случва хората с Луна в Телец да се опитват да не правят ненужни движения, тъй като действията изискват загуба на енергия. А Телецът е символ на пълнене, натрупване и спокойствие, следователно, ако няма спешна нужда, хората едва ли ще помръднат. Такива хора се отличават с любовта си към добрата храна, топлата, уютна атмосфера. Най-удобната поза за тях е да седят в голямо удобно кресло и да се любуват на огъня в камината. Марс и други активни планети обаче могат да бъдат изразени в хората. С други думи, в живота те могат от време на време да извършват смели дела и активни действия, но идеята им за щастлив живот е същата, както беше дадена малко по-горе: вкусни, задоволително топли, уютни, красиви и приятни на допир неща наоколо, спокойствие, липса на стрес , натиск и принуда.

3

ЛУНА В БЛИЗНАЦИ

Близнаците принадлежат към „въздушните“ знаци, управляват се от Меркурий. Те са подсъзнателно настроени да правят познанства, да създават нови контакти, да получават нова информация, да я предават и да комуникират. Няма по-добро ръководство от Близнаци. Характерните черти на тяхната същност са високо ниво на психологическа изменчивост, колебания в емоциите и настроението. Ако ситуацията се промени леко, това незабавно ще се отрази на душевното състояние на Близнаци. Случва се само за един час да изпитат цяла гама от различни емоции - от гняв и униние до ентусиазъм и добра воля към целия свят. Близнаците се нуждаят от редовна смяна на средата. Те изпитват непреодолимо влечение към новото, непознатото и неоткритото. Освен това те не трябва да знаят от какво точно се нуждаят. Истинският мотив на техните действия е търсенето на нова информация и нейното предаване, създаването на нови запознанства. В същото време те винаги ще могат да обяснят рационално причината за своите действия, дори ако тя се различава от горната. Близнаците имат силна нужда да бъдат повлияни отвън. Положението на Луната ги прави отлични водачи: те научиха нещо ново и веднага го предадоха, без да оставят нищо за себе си. Близнаците могат да научат ново само когато нещо или някой действа върху тях. Трябва да се помни, че хората с Луна в Близнаци изпитват затруднения във взаимоотношенията, тъй като очакват другите да повлияят да получат нова информация, но техните очаквания и идеи не са изпълнени. Връзката на двама души с Луната в други знаци обикновено е много успешна. Доста рядко, но има ситуации, когато човек се превръща в проводник на Космоса, проявявайки в себе си най-висшето, божествено, способно да възприема информация от Вселената.

4

ЛУНА В РАК

Тази зодия е обиталището на Луната. Именно тук тя е истинската любовница. Ако си представите казаното образно, тогава точно това е усещането за спокойствие и сигурност, което изпитвате, когато сте в собствения си дом. Луната е любовница на този знак, следователно именно в него тя се проявява най-пълно и живо. Хората с Луна в Рак са способни да възприемат подсъзнателни процеси, което ги прави психологически надарени: те чувстват подсъзнанието на хората около тях. Човек с Луна в Рак е силно повлиян от вътрешния си свят, душа, емоции и преживявания. Вътрешните чувства към него са много по-важни от външния свят. Реалните връзки имат малък ефект върху него, но не бива да приемате, че това е ненормално, психично отклонение. Роденото с Луната в Рак, обичайното състояние е един вид откъсване от реалния свят и настройка към вашето вътрешно състояние. Те са чувствителни към космическите ритми, особено на лунните фази. Прекъсванията на фазите за тях са нещо като кризи, което се вижда ясно при преминаването към 4-та четвърт от 3. Хората с Луна в Рак имат повишена чувствителност към всеки ритъм на Космоса, поради което често изпитват неразумно вълнение, безпокойство и безпокойство. Нещо повече, за външен човек тази ситуация няма да означава абсолютно нищо. Тези хора имат фино възприятие, способността да чувстват и да се чувстват дълбоко. Те се характеризират с уязвимост, а психиката им е изменчива и нестабилна. Често те са доброволно забравени в света на мечтите, особено ако често се докосва (което е много лесно да се постигне). За да го „задържите“ в действителност, е необходима топла, сигурна и сигурна среда. Такива хора имат изключително богат и необичаен вътрешен свят - замъци, дворци, удивителна природа, възвишени чувства. Хората с Луна в Рак, малко хора имат право да влизат в собствения си свят. За да се отворят към друг човек, те трябва да им се доверяват безкрайно, да им вярват във всичко, да чувстват, че той е интересен, че няма да се отвърнат от него. Често тези хора са в състояние да се оттеглят от невнимателен жест или незначителна дума. Това, което остава невидимо за другите, е причина раците да се затворят, за да предпазят вътрешния си свят от залавяне и нашествие. Проявата на Рак се изразява най-вече под формата на поглед отвътре, когато човек не гледа събеседника, а своя вътрешен свят. С други думи, фокусът му върху вътрешната същност се изразява дори външно.

5

ЛУНА В ЛЪВ

Този знак на зодиака принадлежи към елемента на Огъня и се управлява от Слънцето. Тук Слънцето действа като гостоприемен домакин, а Луната действа като желан гост. Слънцето представлява ярко разкриване на проявените черти, следователно хората с Луната в Лъв ще се отличават с откритостта на подсъзнанието и са настроени да разкрият своите вътрешни способности и духовен мир. Те ще започнат да възприемат всяка ситуация, възникнала в живота, като възможност за самореализация, креативност и проява на истинското им „Аз“. Поради тази причина такива хора имат силна склонност да драматизират и действат и тази тенденция се проявява несъзнателно. В най-лошите случаи проявите на помпозност и театралност, както и стероидизъм (ситуация, в която човек си казва невероятни, нелепи и забавни неща и вярва в това, което казва с цялото си сърце - как е извършил ужасни действия, престъпления). ... Факт е, че човек с Луната в Лъв е измъчван от непреодолимо желание да получи колкото се може повече внимание от околните към вътрешните си чувства и преживявания. Тя ще се стреми да организира съдбата и живота си така, че хората да я съпреживяват и постоянно да я съжаляват. Ако по някаква причина това не се получи, тогава такъв човек ще започне да привлича вниманието към себе си чрез изкуствени методи. Луната, посещавайки Слънцето, показва слънчеви черти, вижда се през призма. Хората в наши дни се стремят да поставят своите преживявания и вътрешен свят в центъра на всичко съществуващо, включително хората. В най-лошия случай ще изглежда като измисляне на всякакви невероятни истории, в най-добрия - чар, харизма, актьорски талант. В крайна сметка тайната на харизмата и привлекателността се крие именно в способността да споделяте това, което се крие в душата - чувства, емоции и преживявания.

6

ЛУНА В ДЕВА

Девата принадлежи на елемента Земя под управлението на Прозерпина и Меркурий. Луната посещава тези планети, като дава на хората несъзнателно отношение към всички малки неща. Хората ги възприемат добре и схващат истинското им значение. Във всяка житейска ситуация на пръв поглед те виждат важни подробности и реагират бурно на тях. Тези хора са отлични програмисти, следователи, детективи и учени, чиято работа изисква висока степен на точност и много задълбочени измервания. За такъв човек всичко се оказва само по себе си, без намесата на съзнанието. Възприемането на такива хора се характеризира с фрагментация, липса на почтеност. Понякога, в редки случаи, човек е в състояние да види цялата ситуация чрез много различни подробности. Както и да е, Луната в Дева дарява педантичност, придирчивост, предпазливост и трезво, невъзмутимо гледане на събитията, случващи се в живота. Девите вярват, че са малки, безсмислени детайли, колела в този огромен, безкраен свят. Подсъзнателно те са твърдо убедени, че трябва да си вършат работата съвестно, в противен случай целият гигантски механизъм, поради липсата на ясно изпълнение на задълженията на човек, ще се разпадне на малки парченца. Освен това тези хора са много послушни, не обичат да се отварят пред хората, понякога са сковани и плахи.

7

ЛУНА ВЪВ ВЕЗНИ

Везните принадлежат към въздушната стихия и се управляват от Хирон с Венера. Луната във Везни ще покаже подсъзнателно настроение за хармония, тъй като едно от най-важните свойства на Везните е намирането на точка на равновесие, позиция, която балансира две различни сили. Луната се появява пред нас и подсъзнателните процеси настройват хората да търсят хармония, справедливост, баланс, грация и красота. В човека се събужда спокойствие и склонност към намиране на компромиси. Той ще се опита да избегне остри ъгли, конфликти, спорове и кавги. Луна във Везни - това са несъзнателни дипломатически качества, отличен вкус, маниер и изтънченост. В най-лошия случай може да се появи снобизъм. В наши дни хората се стремят към висшето общество, изящни неща и велики произведения на изкуството. Работи Венера, чиято цел е да създаде акордеон; Хирон работи, отразявайки финия свят във въплътеното; силен и мощен Сатурн, който е пряко свързан с формирането на Везни, изгражда специална система. Човек подсъзнателно се стреми да организира собствения си живот. Тази организация предполага естетическа система, при която всяко нещо заема строго определено място, в живота се среща комбинация от ниски и високи елементи, законите на пропорцията се спазват навсякъде. Тук започва стремежът към изискано общество, възхищението от изкуството, любовта към красивия интериор на апартаментите. В края на краищата е необходима красива и хармонична среда за поддържане на благосъстоянието на хората. Без тази среда човек ще почувства дискомфорт и объркване.

8

ЛУНА В СКОРПИОН

Скорпионът е воден знак. Той се управлява от Плутон и Марс, в резултат на което човек постоянно търси разрушение, криза, преход и смърт. Той подсъзнателно цели трансформация и преструктуриране на вътрешната структура. Вътрешната структура със сигурност ще понесе разрушения - защото това е отговорността на Плутон, който е известен със способността си да внесе хаос в света. Тогава ще има избор - смърт или качествено нов ред. Човек изпитва внезапни промени в настроението, липса на психическо равновесие, нужда от постоянно психологическо обновяване. Но каквато и структура да бъде създадена, тя все пак ще се срути. Скорпионите са винаги активни, нуждаят се от промяна и създаване на нещо ново. Ако тази нужда не е удовлетворена, тогава човек развива негативен светоглед: за него няма ценност, която да не може да бъде унищожена. Той дори може да стане мразец на хора. За да се предотврати това, е необходимо той да осигурява постоянна вътрешна промяна. Луната в Скорпион дарява мощен психологически дар: тези хора усещат целия вътрешен свят на човек - надежди, цели, мечти, слабости, недостатъци, комплекси. Следователно от Скорпионите могат да се появят два типа хора - професионален психолог и чувствителен психотерапевт, или опасен, разрушителен манипулатор. Хората с Луната в Скорпион могат да станат ясновидци, лесно възприемащи посланията на финия свят. Например, Нострадамус е имал Луната в този знак.

9

ЛУНА В СТРЕЛЕЦ

Луната е тук в знака на Огъня, гост на Юпитер. Следователно човек е подсъзнателно настроен към авторитет, социални взаимоотношения, йерархия. Той отлично усеща цялата структура на социалните отношения, възприема идеологията и традициите. Той има силно, непреодолимо желание да се превърне в модел за подражание на хората около себе си, блестящ пример, авторитет, ползващ се с голямо влияние. Те са възприемчиви и чувствителни към обичаите и традициите, несъзнателно се втурват към властите и влиятелните личности. Хората също се стремят сами да станат авторитети, така че може да имат повишена гордост, суета, бомбардировка и самозаблуда. Те наистина искат да имат тези черти на характера, така че ако не ги открият в себе си, те ще страдат много и ще се притесняват дълго време. Такива хора се чувстват като риба във вода в социална среда, те са перфектно ориентирани в нея. Те може да не правят съзнателен избор или решение, но вече вътрешно усещат нечия социална среда, която има строгост и ясно дефинирани нива на социална йерархия. Те незабавно разбират кой е авторитетът тук и кой заема стъпка по-долу, бързо се ориентират и осъзнават как да се държат, за да спечелят признание и уважение. Тези хора са като показатели, настроени към промяна на властта, замяна на лидери и промяна в социалната среда. Може да не са наясно с такива моменти, но всичко се проявява в техните взаимоотношения, навици и поведение. Те често са разпространителите на научни и окултни знания.

10

ЛУНА В КОЗИРОГ

Козирогът принадлежи на елемента Земя, а Луната посещава Сатурн. Това оставя определен отпечатък върху хората: те стават обсебени от целите си. Хората започват да възприемат само онези ситуации, които ги водят до сбъдването на мечтите им. Събитията в живота ще се разглеждат в съответствие с постигането на целта. Възприемането на хората става възможно най-избирателно. Настъпва забавяне в проявата на емоционални реакции, тъй като развитието на вътрешния свят и несъзнателните процеси от време на време се забавя, а понякога дори спира напълно. Такива хора подсъзнателно мразят да показват своите вътрешни, психични състояния, чувства и емоции. Струва им се, че показването на лошото им настроение и загуба на сила е знак за слабост и безполезност. Луната посещава Сатурн, така че човек изпитва всичките си емоции и чувства дълбоко в себе си. Външно той изглежда безчувствен, неемоционален, сух „дънер“, но всъщност в душата си е дълбоко уязвим. Подсъзнанието му е ограничено и компресирано, човек се стреми да го затвори от външния свят. Околните не знаят за страданията и мъките на тези хора, тъй като това е скрито дълбоко в тях. Тези хора създават изкуствено за себе си много проблеми и препятствия, които нямат абсолютно никаква връзка с външния свят. Те изхвърлят всичко, което не води до постигането на целта им, тъй като разглеждат всяка ситуация от гледна точка на това дали ще им помогне да постигнат това, което са планирали, или не. Понякога това се нарича умствен аскетизъм: цялото внимание и усилия се концентрират изключително върху един или друг алгоритъм на действията, а всички ненужни и ненужни се изхвърлят без съжаление. Именно тук растат корените на твърдата воля и непоклатимата решителност.

11

ЛУНА ВЪВ ВОДОЛЕЙ

Водолей е въздушен знак, а Луната посещава Сатурн и Уран. Това осезаемо се отразява на поведението на хората: те се стремят към свобода, единство, духовно саморазвитие и израстване, възприемане на необичайното, странното и новото. Той има силна вътрешна нужда да намери свобода, да излезе извън ограничителните рамки и да хвърли тежки окови. Свободата може да има две значения - "за" и "от". Свободата от е независимост. Такъв човек не толерира и най-малките задължения и с всички сили се стреми да избягва ситуации, при които съществува риск свободата му да бъде нарушена. Подобни ситуации предизвикват у него неприятни, трудни чувства и той ще се стреми към живот, който ще бъде свободен от тях. Този човек яростно защитава вътрешния си свят от нашествие, защото Сатурн е постоянна опозиция. Такива хора могат да бъдат лоялни към приятелите си, но само ако това приятелство е на разстояние. Не бива да се забравя, че Водолеят е под егидата на Сатурн, който в същото време осигурява отдалечена позиция („прекаленото сближаване не е позволено“) и укрепваща връзка. Ако духовната близост се осъществява под егидата на Уран, тогава Сатурн едновременно я укрепва и в същото време създава определена дистанция. В този случай човек се отнася с всички към всички хора около себе си с безлична добронамереност. Понякога съчетава напълно противоположни неща - например екстремен егоизъм и алтруизъм. Това е странно и необичайно поведение при хората от Уран. Уран е известен и със способността да причинява неочаквани обрати, поради което вътрешният свят на човек се характеризира със склонност към внезапни промени, нестабилност и нестабилност. Доста често изпитва промени в настроението без особена причина. Такъв човек понякога е капризен, егоистичен, но в същото време е способен да измисля невероятни неща и да овладява нещо ново. Ексцентричността се проявява ясно в характера му.

12

ЛУНА В РИБИ

Човек не може да не се съгласи, че това е най-доброто състояние на Луната. Посещава Юпитер и Нептун. Когато Луната е във водни знаци, това дава на човека невероятно силна интуиция. Въпреки това, в Риби тя дава повърхностна интуиция, свързана с разбирането на повърхностни неща и явления. Човек ще се настрои за възприемането на тайната, скрита и дълбока. Той ще има невероятно богат вътрешен свят с много чувствителни и дълбоки чувства. Той също така ще се стреми да скрие от другите цялата красота на душата си. Понякога става сантиментално. Човек ще започне да осъзнава тайното значение на този свят, да развие чувство за ритъм в себе си, тъй като Нептун характеризира музикалната хармония. Човек с Луна в Риби обикновено е талантлив в музиката, възприемчив, но може да стане способен ученик в различни области. Това положение на Луната често се среща в медиуми - хора, които са податливи на хипноза. В това състояние те могат да проявяват медиалистични способности, но в обикновения ежедневен живот те обикновено са скрити. Такива способности най-често се проявяват при фанатици, наркомани и алкохолици, тъй като Рибата е символ на хармония, идеал, божествена красота. Ако човек не е в състояние да възприеме това, тогава около него няма подходяща среда и той го заменя с фантазии, заблуди, илюзии, наркотици или алкохолни напитки. Всичко това създава за него един вид заместител за истинската хармония на живота. Такива хора са силно внушими, а жените са известни със силна привързаност към семейството и приятелите. Често са безкористни.