ЛУНЕН ЗДРАВЕН КАЛЕНДАР

Лунният здравен календар ще ви помогне да оформите ежедневието, което ще ви позволи да извлечете максимума от всяко действие. Освен това всеки лунен ден има присъщи взаимоотношения с различни части на тялото и органите на човек и ефектът на Луната не винаги може да бъде благоприятен, така че е по-добре да знаете предварително какви проблеми могат да възникнат, за да вземете всички предпазни мерки навреме.

1 лунен ден - новолуние
В този лунен ден не можете да излагате тялото си на физически и интелектуален стрес, не трябва да претоварвате стомаха с пикантна или гореща храна, алкохол. Най-добре е да отделяте колкото се може повече време на творчески занимания. Също така е добре да започнете да правите нови, прости физически упражнения, както и да отидете на зъболекар за преглед.

2 лунен ден
По- добре е да посветите лунен ден на физическа подготовка. Можете да отидете не само на фитнес, но в същото време на баня, сауна, плувен басейн. Слуховите органи и тилът изискват повишено внимание днес.

3 лунен ден
Обикновено не е много благоприятен. В никакъв случай не трябва да планирате операция на главата или да премахвате зъби за този ден, подстригването също ще бъде неуспешно. Зрението е изложено на риск.

4 лунен ден
Важен е за състоянието на стомашно-чревния тракт. За да избегнете проблеми с функционирането му, трябва да се ограничите в употребата на всякакви животински храни, но се опитайте да избегнете появата на глад.

5 лунен ден
Ден на сливане с природата. Полезно е да се извършват различни мерки против стареене и процедури за профилактика на заболявания на бронхите и горните дихателни пътища.

6 лунен ден е изпълнен с опасност за хората с отслабен имунитет. Може да имате настинка или проблеми с белите дробове. Ваденето на зъби не се препоръчва.

7 лунен ден може да се направи разтоварващ режим. Полезни са терапевтичното гладуване и различни прочистващи процедури. Лекарствата, приемани на този ден, ще имат благоприятен ефект върху организма.

8 лунният ден е ден, когато рискът от хранително отравяне е висок, възможни са междуребрена невралгия и ангина пекторис.

9 лунен ден е идеален за активно забавление. Спорт, баня, сауна или просто разходка в парка - всичко това ще даде страхотен ефект.

10 лунен ден е ден на гладуване и почистване на тялото, както и на повишена физическа активност.

11 лунен ден
Характеризира се с ядене само на леки ястия, пиене на много течности и чести водни процедури. Лечението на белодробни заболявания ще бъде успешно.

12 лунен ден се характеризира с висока скорост на метаболитните процеси. Това е полезно за лечението и използването на козметика.

13 лунен ден
По-добре е внимателно да обмислите избора на храна, като дадете предпочитание на ядките и киселите краставички (докато пикантните и сладки храни трябва да бъдат изключени от диетата), ограничете приема на течности.

14 лунен ден може да създаде предпоставки за появата на проблеми с панкреаса. Ястия от ечемик и боб ще бъдат от голяма полза.

15 лунен ден
Този ден е добре да се посвети на почистване на дома, правене на почистващи маски. Трябва да бъдете изключително внимателни при хранене, тъй като съществува голям риск от хранително отравяне. Храната от животни (рибата е изключение) и гъбите трябва да се изхвърлят.

16 лунен ден изисква човек да проявява чувство за такт и повишено внимание към членовете на семейството.

17 лунен ден е идеален за прочистване на организма, затова е добре да гладувате малко, да провеждате очистващи процедури. Менюто трябва да се коригира така, че да съдържа само растителни храни. В рисковата зона са бъбреците.

18 лунен ден е опасен за апендикса, дебелото черво и психологическия комфорт.

19 лунен ден е ден на голямо внимание към гърба, лопатките и перитонеума. Не преуморявайте очите си и не прекалявайте с месните продукти.

20 лунен ден е благоприятен за физическа активност, разходки, процедури за пречистване на кръвта. Добре е да се погрижите за черния дроб.

21 лунен ден е денят на растителните храни. Има висок риск от нараняване на долната част на гръбначния стълб, сакралната част, тазовите стави.

22 лунен ден
Това е времето, когато е полезно да постиш малко, за укрепване на имунната система. Всяка хирургическа интервенция не се препоръчва, също така е по-добре да се въздържате от рязане на нокти.

23 лунен ден
На този ден трябва да се включите в творческа работа, физически упражнения, събиране на лечебни билки и приготвяне на отвари, тинктури. Лечението и профилактиката на различни заболявания ще даде добър резултат.

24 лунен ден трябва да бъде посветен на духовното развитие, анализ на минали събития.

25 лунен ден
По- добре е да го прекарате в спокойно състояние, като същевременно се въздържате от преяждане.

26 лунен ден облагодетелства всички, които работят в екип. Днес се насърчава смелото вземане на решения и общителността.

27 лунен ден е подходящ за процедури на гладно и прочистване, но е опасен за сетивата и главата. Възможни проблеми с налягането.

28 лунен ден изисква човек да спазва еднодневен пост. Вечерен душ и хладна баня за крака ще имат благоприятен ефект върху човешкото тяло.

29 лунен ден е ден на физическо и психическо прочистване. По-добре е да ядете само леки ястия.

30 лунен ден
Този ден е идеален за почистващи процедури и гладуване.

Стоматологично лечение и планиране на операция

zvezden orakul

„Който практикува медицина, пренебрегвайки движенията на звездите и планетите, е глупав“.  Хипократ

Съвременните лекари днес също следват заповедите на Хипократ. Например, за никого не е тайна, че лунният календар отдавна се използва широко при планирането на хирургични операции. Астрологията, още по времето на Хипократ е установила кой знак на зодиака е отговорен за определени органи в тялото ни.

Луна в знака Овен - отговаря за областта на главата, не се препоръчват операции по главата, лечение и зъбно протезиране.

Луна в знака Телец - отговаря за областта на шията, не се препоръчват хирургични интервенции, свързани с областта на шията.

Луна в знака Близнаци - отговаря за бронхите и ръцете, съответно не се препоръчват хирургични операции, както и стоматологично лечение.

Луна в знака Рак - отговаря за стомаха, хирургичните интервенции, свързани със стомаха, са противопоказани.

Луна в знака Лъв - отговаря за опорно-двигателния апарат и сърцето.

Луна в знака Дева - отговаря за червата.

Луна в знака Везни - отговаря за нервната система и бъбреците.

Луна в знака на Скорпион - отговаря за пикочния мехур и гениталиите.

Луна в знака Стрелец - отговаря за ставите и бедрата.

Луна в знака Козирог - отговаря за кожата, жлъчния мехур, ушите.

Луна в знака Водолей - отговаря за мускулната система, долната част на крака.

Луна в знака Риби - отговаря за краката и стъпалата.

Съвети за планиране на операция и стоматологично лечение

Трябва да се опитате да планирате операции и посещение на зъболекар, когато Луната преминава през неподвижни знаци (Водолей, Лъв, Телец или Скорпион). Това се дължи на факта, че ръцете на хирурга или зъболекаря трябва да са стабилни и не трябва да възникват допълнителни усложнения. Обърнете внимание на фазата на луната, когато планирате операции и зъболечение, например, най-лошото време за това е Пълнолунието. По време на Пълнолунието в тялото ни се натрупват течности, повишава се кръвното налягане, така че по време на операцията има повече шансове за оток, кръвоизлив и други неблагоприятни последици. Опитайте се да избягвате операция 5 дни преди или след пълнолуние. Новолунието е най-доброто време за операция или стоматологично лечение. Нивото на течности в организма е най-ниското и съответно има по-малък шанс за тумор или усложнения. Но се опитайте да избегнете и нарастващата луна, това е буквално няколко дни след новолунието. По това време има натрупване на напрежение и тялото по-трудно понася всякакви хирургически интервенции. Намаляващата фаза на Луната се счита за най-благоприятна за хирургични интервенции, включително лечение и протезиране на зъбите, поставяне на брекети и др. Във фазата на намаляване на луната тялото ни изразходва лесно натрупаната енергия и по-благоприятно възприема намесата на лекарите.