ЛУННИТЕ ФАЗИ

phase-of-the-moon-zvezdenorakul

Целият лунен цикъл е свързан с кръга на човешкото прераждане, получаване на астрална информация и натрупване на карма в миналите му животи. В тази връзка, колкото по-далеч е датата на раждане от датата на новолунието, толкова по-опитен е той в проявлението на астралния свят.

Човек, роден на нарастващата луна
Неговата задача в живота е, развитието на външния свят и прилагането на неговите знания, умения и способности. Такива хора, още при раждането си, ще бъдат насочени към активна дейност, стремят се по всякакъв начин да постигнат успех и висока позиция в обществото. Те не се интересуват от хора около и околните събития.

Човек, роден на намаляваща луна - неговият период на натрупване на опит и външна активност е към своя край, идва времето за обобщаване. Такъв човек е най-зает да търси вечни философски отговори на въпросите - кой съм аз на този свят? Какъв е смисълът на живота? Как се е родила Вселената? Той слабо се интересува от външната среда и социалните си постижения. Усилията му се намаляват, за да се гарантира, че той има интересна професия в живота и тесен приятелски кръг. Самочувствието и самооценката за него имат по-висок приоритет от оценката му за личността на хората около него. Той е ориентиран най-вече навътре.
Човек, роден в първата фаза (четвърт) на Луната
Хората, родени в първата фаза (четвърт) на Луната, са енергични и активни. Те имат много различни способности, което ги затруднява да се съсредоточат върху едно нещо. Те са склонни да се открояват и поради това често се сблъскват с трудности, тъй като нямат способността да взаимодействат с различни социални групи хора. При анализа на текущите събития те обикновено се фокусират не върху факти, а повече върху чувствата си. Много субективно. И те често се провалят, защото не могат наистина да преценят силите си. Най-активният период от живота е след 30 години. През този период тези хора стават по-реалистични, вече могат да вземат решение за любимото си професионално направление и до 45-годишна възраст лесно постигат успех.
Човек, роден във втората фаза (четвърт) на Луната
Хората, които са родени във втората фаза на Луната от детството, вече са адаптирани към света около тях. Такива хора се считат за най-успешните в социалните отношения. Те по-лесно  постигат успех, практични и конкретни са, виждат изгодни възможности и знаят как да ги реализират. Те бързо и лесно откриват своя потенциал и успяват с лекота. Често до 30-годишна възраст те вече са на крака и имат стабилен доход.
Човек, роден в третата фаза (четвърт) на Луната
Хората, родени в третата фаза (четвърт) на Луната, имат по-голям потенциал, отколкото реално осъзнават. През първата половина от живота си те са доста успешни и, както всички хора от намаляващата фаза на луната, много бързо намират любимото си занимание в живота си. Но с течение на времето те все по-малко се интересуват от социалния успех. И след около 40 години, а понякога дори и по-късно, те намират напълно нови цели в живота си, започват да се занимават със самопознанието си и с течение на времето започват да губят интерес към всякакъв вид социална дейност. Те са привлечени от такива науки като философия или често са много религиозни. Ако Луната по време на тяхното раждане е имала напрегнати аспекти или конфронтации, тогава такава промяна в целите им може да бъде драматична в резултат на краха на личния им живот и евентуално кариера или разочарование от предишните им идеали.
Човек, роден в четвъртата фаза на луната (четвърт)
Хората, родени в четвъртата фаза на луната, на пръв поглед изглеждат като потопени в себе си. И в детството те често се разболяват. В живота те не са напористи поради факта, че нямат необходимото количество енергия, която е необходима за самоутвърждаване. Принудени са да вършат работа, която не харесват, но след около 30 години могат да изоставят всичко и да правят това, което обичат, дори ако близките не го одобряват. От такива хора, родени в четвъртата фаза на луната, много често излизат отшелници и монаси.
Пълнолуние
Хората, родени на пълнолуние, често израстват в неработещи семейства или имат конфликт с родителите си. В детството те откриват много от своите способности и са високо ценени от околната среда, но като правило до 30-годишна възраст този резерв започва да се изчерпва, за което те са много притеснени. В търсене на вдъхновение те могат да сменят много различни работни места, да сменят местоживеенето си и в същото време да не се спират пред нищо. И едва около 55-годишна възраст те започват да виждат първите резултати, които ще ги доведат до удовлетворение.
Новолуние
Новолунието е първият ден от лунния месец. Това е времето, когато се обобщават всички резултати от цикъла на преражданията и на първия лунен ден, той се счита за първото въплъщение на човек. Човек, роден в такъв ден, не може да се изрази, той се запознава само с целия свят около себе си. Приликата при такива хора е, че те изглеждат вглъбени в себе си, тяхната среда едва ли разбира.  Кризата обикновено настъпва в момента, в който се раждат. В деня на новолунието детската смъртност при раждане е с най-висок процент. Такива деца често се разболяват в детска възраст, имат проблеми с храносмилането и имунитета. Хората, родени в първия лунен ден, натрупват жизненост през целия си живот и с течение на времето всичко ще се нормализира.