figure-2-zo

Положителни качества: способност за разрешаване на спорове, дипломатичност, такт, способност за убеждаване, способност за сътрудничество, миролюбие, учтивост, чувствителност, естетизъм, скромност, искреност, духовно влияние, любов към фактите.
Отрицателни качества: прекомерна съвестност, срамежливост, плахост, срамежливост, абсурд, свадливост, склонност към крайности, прекомерна скрупулност, прекомерна женственост, недоволство от живота, лукавство, самота, педантичност.

Цветове: златист, оранжево-розов, червеникаво-лилав, бял, черен.

Възможности
Двойката постига наградата си от живота чрез естественото желание да живее в мир с другите. Нейният успех не се постига със сила, господство и воля. Тя се стреми да постигне желания резултат, без да предизвиква спорове. Двойката в номерологията е надарена със способността да обединява другите за обща цел. Тя не е изключителен лидер, но благодарение на такт, дипломатичност и духовна интуиция, които може би дори не осъзнава, убеждава другите да направят това, което не е по силите на един. В крайна сметка тя посвещава своите таланти, остра проницателност и дарба за медитация не на благополучието на шепа хора, а на благополучието на мнозинството.

На нея може да се разчита, за да събере факти и да ги подреди правилно, за да подкрепи и укрепи всяко начинание, където точността и бдителността са от съществено значение. Човек с 2 е способен да бъде безпристрастен, целта му е да намери хармоничен път за всеки, водещ до постигане на положителни резултати от неговия труд и усилия, но осигуряващ ползи за мнозина. По-агресивни, властни и егоистични, 2 изглеждат твърде слаби, отстъпчиви, прекалено грижовни към другите, но пред лицето на критиката и противопоставянето, винаги трябва да остават верни на диктата на собствената си душа и да помнят, че тя е родена да бъде миротворец, помирител, носещ светлина на всички. След това, продължавайки да събира факти, информация, скрити или неизвестни статистики и оставайки вярна на любовта си към красивото и духовното, към мира и хармонията, тя бавно, но уверено се превръща в желан лидер за всички, дори и за онези, които я осъждат. Две е неделимо от масите.

Наклонности и таланти
Пред Двойката се отварят много области на дейност. Нейната способност да събира факти и статистически данни, нейният ангажимент към точност и способност да прави изводи от наличните данни, способността й да избира точния момент, нейното чувство за ритъм, оценяване на красотата, артистичен вкус и духовно развитие й предоставят широк спектър възможности за успех и финансово благополучие.
Човек с 2 може да се реализира в сложни технически области, като електричество, електроника, радио и телевизия; да се занимават със законите на пространството, светлината и звука, както на материално, така и на духовно ниво.
Подходящи области за прилагане на усилията на 2 е банкирането, финансите, разпределението и контрола на паричните потоци в полза на обществото.
Абсолютно всички области на медицината са отворени за Двойката. Може да се прояви във връзка с използването на нови, напреднали методи на лечение.
Много Двойки са привлечени от духовенството, религиозните дейности, помагат на нуждаещите се от духовно напътствие.Това число също има музикален талант, който често не е правилно развит или игнориран.
Артистичният вкус, тънкото усещане за време и ритъм разкриват възможността на 2 да се изявят в танца и театъра. Може да се реализира и в дизайна, в музейния бизнес (като експерт оценител) и изобщо навсякъде, където се цени добрият вкус.
Двойки често се срещат в общества, организации и асоциации, където хората се събират, за да преподават, обучават, да се грижат и да служат на общността.
Продуктивна област за прилагане на усилията са всички видове дипломация и обществена служба, където са необходими ярка личност, чар, добронамереност и способност да се търси съгласие по спорни въпроси.
2 могат да бъдат счетоводител, касиер, секретар и администратор във всякакъв вид дейност.
Ако 2 е обременена от рутинна работа, не намира правилното използване на талантите си и желанието да помага на другите, да носи красота, просперитет и спокойствие на света, тя трябва да намери хоби, което може да се превърне в „изход“ за тези качества .

Човешките отношения
Неразбирането на дълбоката вътрешна чувствителност на това число води до страдание и скръб. Трябва да се научат да бъдат смели и самоуверени. Двойката има силен характер. Тя винаги трябва да помни това. Желанието да угаждаш и да се грижиш за другите не е слабост! Две в номерологията е като космическа майка, която с интелигентност и любов от все сърце дарява децата си с вяра в себе си и знание за по-добър път в живота. В света на конкуренцията винаги има нужда от някой, който действа като по-спокоен.
Когато не разбира тази истина за себе си, тя е заплашена от самоунижение, нерешителност, плахост, негодувание, страх от провал и това, което другите мислят лошо за нея, и обезсърчение. Тя трябва да избягва подобна позиция и да разбере, че нейната учтивост, желанието да угоди и неограниченото търпение са практични като всеки друг талант.
Не се препоръчва обаче да упражнявате прекомерен натиск върху двойката. Тя може да реагира с раздразнителност и агресивност. Остра и груба реч в отговор на критика изненадва онези, които я смятат за страхлива.
В характера на Двойката има известен екстремизъм. Някакъв план или желание може да я заплени толкова много, че да не чуе разумни аргументи „против“. Меката двойка може да развие силни харесвания и антипатии, което води до конфликти с другите. За да може да се върне към по-полезни неща, може да има нужда от помощ отвън.
Двойка в номерологията е категорична за малките неща и взискателна по отношение на чистота, храна, облекло. Тя може да развие комплекс във връзка с някакъв реален или въображаем детайл от собствения си външен вид, внасящ раздор в любовните й връзки и брачния живот.
Двойките трябва да съществуват в хармонична и изискана среда. Превъзходните родители или работодатели пречат на 2 да покажат най-добрите си качества. Вулгарността и грубостта не трябва да заобикалят растящото и развиващо се дете-Две. То трябва да получи образование, отговарящо на истинския му възвишен характер.

Двойките в номерологията обикновено са успешни в любовта и социалните дейности. Вежливостта, добронамереността и чарът ги правят желан партньор. За щастие двойката се нуждае от любов и брак, защото приятелското общуване и симпатичното разбирателство са много важни за нея. Сама или при липса на любов, тя може да бъде изключително нещастна. Брачният партньор на Двойката трябва да й осигури приятна среда – уютен и красив дом. Двойката е много придирчива, а липсата на красота, чистота и подреденост на партньор или среда може несъзнателно да я дразни. Когато човек с Двойка живее в хармония с изисканата си природа, той е любезен домакин, приятен и интелигентен приятел, успешен и търсен професионалист.