figures-zo

Мото: Служене на хората.
Положителни качества: Артистичност, способност за съчувствие, хуманизъм, аскетизъм, силни убеждения, правдивост, безкористност, хармония, привързаност към дома и семейството, чувство за дълг.
Отрицателни качества: Прекален интерес от проблемите на другите хора, самодоволство, упоритост, прекомерна жертвоготовност, бавност при вземането на решения, желание за доминиране, недоволство от живота, егоизъм.
Цветове: оранжево, червеникаво кафяво, горчица, телесен цвят, алено, светло лилаво.

Възможности
Шестицата е мъдра и съвестна. Тя живее, ръководена от предписанията на душата. Шест от детството има дълбоко вкоренени вярвания за религията, доброто и злото, истината и справедливостта и изисква справедливост във всичко и за всички. За тези принципи и идеали тя е готова да се бори, но винаги само в съответствие със собствените си убеждения.
Шестицата предпочита да действа по традиционен начин, според установените стандарти. Тя се стреми към хармонично уреждане и се опитва да избегне раздорите. Тя е дълбоко притеснена и смутена от всичко неприятно и подло във взаимоотношенията и ситуациите. Тя непрекъснато се опитва нежно и доброжелателно да коригира несправедливостта, в която се проявява нейната човечност.
През целия си живот, във всички предприятия, Шестицата се слави с отговорност, но това е по силите й, защото е движена от високо чувство за дълг. Тя обича да прави добро за приятелите, семейството и обществото. Тя може да се отдаде до степен на изтощение и без оглед на съображенията за „разумност“. От друга страна, ако Шестицата не се раздаваше, нямаше да заслужи наградата за службата си.
Когато Шестиците разберат красотата на службата и я изпълняват с дълбоко уважение и мъдрост, отговорността се превръща в удоволствие и привилегия. Четири благоприятни възможности очакват шест да се докажат. Шестицата може да избере един от тях или да играе наведнъж в няколко роли:
♦ като знаменосец;
♦ като хуманист;
♦ като хранител;
♦ като артист.
Шестицата може само да избира кой път на служба да следва, тъй като тя е привлечена от богатство, лукс и радости от живота и е в състояние да направи всичко това достъпно не само за себе си, но и за другите.
Тя може да учи други хора и да им служи, като ги напътства и защитава от злото и греховете.
Тя може да лекува, да работи в сферата на социалното осигуряване и да улеснява живота на тези, които са в беда.
Тя може да прави бизнес, да произвежда добри неща за хората и да им предоставя полезни услуги.
Тя може да пее, да композира и да свири, да поставя пиеси и опери, да рисува - като цяло, внася красота в ежедневието.
Шестицата се нарича Космическата майка или Космическият баща. Тя вярно служи на Бога, на своите съграждани и на родната си страна.

Наклонности и таланти
Когато Шестицата в номерологията се занимава с печеливш и полезен бизнес, тя обича да работи и очаква достойна награда за труда си. Тя настоява за пълно заплащане на усилията си. Не можеш да я наречеш "трудолюбива". Шестицата не е лишена от физическа сила и може да върши най-тежката работа, но благодарение на ума и способностите, като правило, тя заема лидерска позиция с течение на времето. Ако Шестицата в нумерологията продължи да върши тежка физическа работа за дълго време, това означава, че тя не използва собствените си таланти или все още не ги е разкрила в себе си.
Шестицата е учител по природа и в даден момент от живота си непременно се оказва в ролята на учител, инструктор, треньор. Любовта към истината и справедливостта често я подтиква да стане теолог, философ, историк. Строгите принципи на Шестицата определят нейната склонност към реформизъм, преразглеждане на идеалите и реорганизация на социалните движения. Може ползотворно да работи във всички области, свързани с емоциите и стремежите на човешката душа.
Освен това Шестицата се представя добре в социалната сфера - по-специално в системата на здравеопазването. Тя може да играе всякаква роля - от медицинска сестра до началник на болница. Шестица в номерологията винаги е роден хуманист и ако не е в съответната служба, тогава тя извършва благородни и полезни дела „от себе си“, често дори тайно от другите. Тя обича да помага на другите и в резултат на това пред нея непрекъснато се отварят нови бизнес възможности.
Шестицата има отлични бизнес умения. Нейните таланти и наклонности ще бъдат търсени в много видове бизнес. Това може да бъде производството на храни, стоки за бита, дрехи, козметика и бижута – всичко, което прави живота удобен и приятен. Това може да бъде и ресторант или хотелски бизнес.
Финансовите награди за Шестицата се осигуряват от всички видове дейности, свързани с изцелението, независимо дали става дума за работа в аптека или грижа за болни.
Шестицата в номерологията винаги се интересува силно от природата и може да избере професия, свързана с геологията или биологията; тя също се интересува от кораби, корабоплаване, напояване и земеделие. Без Шестицата изкуството и културата също са немислими. Възможности за нея отварят професиите, свързани с отглеждането и възпитанието на децата, където се изисква любов и разбиране.
В материално отношение Шестимата често получават много от брака и наследството.

Човешките отношения
Шестица в номерологията знае как да обича.
Най-съкровеното й желание е да обича и да бъде обичана. От детството до старостта всичките й скърби и радости се въртят около тази нужда. Без любов Шестицата няма да достигне висините на успеха и духовното удовлетворение, достъпни за нея. В човешките взаимоотношения това може да изглежда като слабост или егоизъм, но такава е същността на Шестиците, защото това е „числото на сърцето“.
На първо място за Шестицата винаги е нейният дом, семейство и деца, а нейните идеали определят лоялността и щедростта към тези, които обича. Естествената любов към лукса и радостите от живота прави Шестицата снизходителна към семейството и приятелите, а понякога тя може да бъде напълно сляпа за недостатъците на другите, които се възползват от нейната привързаност и благосклонност.
Понякога желанието за защита на скъпи на сърцето хора може да се окаже не полезно, а вредно и разочароващо. Като родител или съпруг, Шестицата може да бъде по-скоро прекалено закриляща, отколкото полезна, което кара детето или партньорът да се „защитават“. Обичайки другите и им се отдава без следа, Шестицата е способна на саможертва, но в същото време може да не забележи в какво самата тя греши.
Изненадващо, Шестицата понякога остава без семейство - и всичко това, защото има твърде високи идеали за любов и брак. Това е непростима грешка, тъй като развитието на Шестицата се осъществява именно в партньорството и семейния живот.
Шестицата в номерологията също може да остане сама поради преданост към бащиния дом, поради чувство за дълг и отговорност. Понякога истинската любов идва при нея едва в напреднала възраст - като награда за служба и саможертва.
Силните вярвания, религиозните принципи и чувството за справедливост могат да причинят много проблеми в живота на Шестицата (ако тя не е познавала тревогите и тревогите преди) и семейството й. Тя може да бъде твърда, безмилостна, властна и неумолима, много упорита и да не се вслушва в разумни аргументи. Въпреки вродената си съпричастност и доброта, Шест могат да настояват насилствено изискванията си за дисциплина. Чувствайки се като глава на семейството, тя не обича да й се противоречи и да й се противопоставят. Шестицата в номерологията е бавна и мудна в мислите и действията. Когато я карат или изискват някакви обещания, тя се затваря в себе си.
Шест винаги иска да си върши работата с достойнство и има дълбоко чувство на гордост, така че други хора могат да й влияят чрез ласкателство. В резултат на това тя може да се заблуди и да даде неразумно помощта си, в ущърб на онези, които наистина се нуждаят от нея. Тази черта на характера естествено води до проблеми и Шестицата започва да говори за "неблагодарността" на близките. Ако не получи заслуженото признание, според нея може да започне да търси комуникация с други хора или да смени работата си.
Изправена пред въображаема или реална несправедливост, честно и директено Шестицата е в състояние доста рязко да „отреже утробата на истината“. Понякога тя демонстрира ограничени идеи, може да е трудно да се общува с нея. Но като цяло е страхотен човек. Нейното призвание е да бъде мила, майчинска утеха и бащинска грижа за цялото човечество.