figures-zo

Мото: Разбиране.
Положителни качества: Склонност към наблюдение, изследване, анализ, научно мислене, технически способности, изобретателност, сръчни ръце, перфекционизъм, склонност към медитация и окултизъм, самочувствие, чар, интелигентност, любов към самотата, проницателност, независимост.
Отрицателни качества: пресметливост, "собствен ум", гордост, изолация, сарказъм, подозрителност, неблагоразумие, липса на себеизразяване, прекомерна позитивност, любов към спора.

Цветове: сиво-розово, лилаво, лилаво, тухла, перла.
Космически принцип
Седем в номерологията е роден, за да има всички награди на Шестицата, но в същото време да търси вътрешно познание и да открие Законите на Божествената Вселена. Тя вече е пожънала плодовете на миналия си труд. И сега Седмицата спокойно, във ведра медитация, разглежда установените факти, открива в своите видения и сънища реалностите на невидима сила и в резултат на това става собственик на мъдростта на вековете.
С благословията на Всемогъщия, тя може да пристъпи по-далеч и да знае какво е било непознато преди.
Бидейки сред материалните неща, Седем намира във всяко от тях нещо като душа. Не се отличава с религиозност, но въпреки това прави свещено самото съществуване на човечеството.

Възможности
Седем е преди всичко свой собствен господар. Той не търси успех в обикновени, установени ситуации или условия. Седем се опитва да дефинира и тества стойността на всички дейности на всички нива на живота.
Не приема никаква идея, план, информация или дори установен факт за номинална стойност. Седем в номерологията винаги задава въпроса „защо“, което в крайна сметка води до откритие, което е недостъпно за обикновения ум.
Седем в номерологията е мислител, който изучава най-фините взаимоотношения в живота; тя няма да почива, докато не свърже познатото с непознатото. Аналитичният начин на мислене непрекъснато я подтиква към откриване на скрити факти. Затова тя става пионер: учен, изобретател, понякога дори окултист и в крайна сметка успява в една или друга необичайна, високоспециализирана дейност. За Седем знанието е сила и нейният жив, проницателен и наблюдателен ум й помага да постигне висока позиция и успех.
Животът на Седмицата не винаги е лесен, защото тя е естествено потайна, спокойна, мълчалива, трудно изразява собствените си мисли и идеи и понякога се разстройва от „неадекватността си“ на ежедневието. Въпреки това, намерила своето място в този свят, Седмицата вече не остава сама и безмълвна, както се чувстваше преди. Тя е извикана на сцената зад кулисите. Хората, образно казано, тъпчат пътя към вратите на Седмицата, за да се присъединят към нейната мъдрост.
Седем се интересува малко от несериозното и глупаво губене на време, както и от невероятните мечти. Преди всичко тя жадува за знания. Нейното външно студено и гордо поведение крие другата й страна. Зад сдържания и властен нрав се крие мистично отношение. Тя търси уединени места, за да бъде сама; интуицията й я ръководи повече, отколкото е готова да признае. Седема в номерологията изтънчено усеща всичко „окултно“ и „метафизично“, мечтае за красивото, романтичното, „небесното“, ярко усеща чудото на собствената си душа и връзката й със Създателя на небето и земята.
Седем е щастливо число; неговите постижения се ръководят от Закона за привличането („Подобното привлича подобно“), дарявайки Седмицата с вътрешна сила, която по удивителен начин винаги търси помощ и подкрепа за него. Въпреки предпазливия си и благоразумен ум, тя обича да поема рискове. Хазартът е опасна дейност за Седмицата (особено за 7, производно на 16 – кармично число, което изисква пълно заплащане за всичко). Когато обаче разчита на вътрешно ръководство, което да я насочи към знания и умения, тя винаги получава наградата си от живота. Образованието, обучението и разумното използване на нейните превъзходни умствени качества я водят до истински и траен успех.

Наклонности и таланти
Седем винаги трябва да се стреми да стане квалифициран работник. И като правило, с необходимото старание, тя постига това. Нейните цели винаги трябва да бъдат обучение, образование, знание.
Ако Седмицата заяви, че няма образование и благоприятни възможности, това означава, че просто не е посмяла да се подчини на истинското си желание за знание. Неспокойна и очаквайки, че "тревата е по-зелена от другата страна на оградата", Седмицата може да скача от едната на другата крайност - това я води до забавяне по пътя и неуспехи. Обикновено 7 обича да чете и учи. Нормално е тя да се заобикаля с книги и научни списания. Дори и в най-трудните обстоятелства и при липса на образование, Седмицата винаги е в състояние с помощта на ума и ръцете да разшири обхвата на своите възможности. В крайна сметка вродените способности винаги я водят до по-висока позиция и съответно ниво на активност.
Седем има най-широко поле на дейност. Тя успява чрез изследване, изчисление, наблюдение, анализ и синтез. Тя трябва да се стреми да стане истински експерт в това, което прави. С нарастването на уменията, усилията й се подсилват от интуиция и сила на духа. Седем в номерологията могат да се проявят в областта на научните изследвания и техническите експерименти; подхожда й работа в лабораторията и статистическото счетоводство. Химията, изобретенията, историята и древните науки предоставят на Седмицата възможност да постигнат професионален успех и просперитет.
7 може да се отличи в застраховането и всяка работа, която включва математически изчисления: има тенденция да бъде бърза и лесна с числа, диаграми и графики. Отлична сфера на дейност за Седем е правото. Тя е в състояние да направи добра кариера в медицината, често в някаква необикновена, високоспециализирана област.
Седем знае как да работи добре с литературата и може да се занимава с преподавателска работа - в училище, колеж, университет. Преподаването е в кръвта й. Изострените способности за наблюдение и интуиция правят Седмицата добър детектив, криминолог и агент на разузнаването, което също се улеснява от самоконтрола и способността да държи устата си затворена.
Нейно призвание може да бъде и кухнята - и тогава тя реализира кулинарния си талант в заведения от най-висока категория. Често Седмицата има „златни ръце“ и тя може да овладее изкуството на резбата, гравирането и т. н. Мистичният аспект на Седмицата събужда у нея интерес към окултизма, тайните общества и религията, където също може успешно да се реализира – но не със сляпа вяра, а като търсач на истината. В някакъв момент от живота си Седмицата се оказва реформатор, който се опитва да промени света с нова идея. Седем обича да има добре обмислен план, преди да се впусне в начинанията си, и понякога се колебае или губи време поради факта, че не може да намери точен и перфектен, според нея, метод за осъществяване на плановете й. Седем не трябва да се страхува да действа на етапи, като постепенно достига съвършенство по пътя. Когато Седмицата придобие знание, намери своето място и цел в живота, късметът и славата я придружават. Тя може да бъде и очарователен и неустоим оратор.

Човешките отношения
Добре поставената Седем в номерологията е очарователна личност – независимо дали е „джентълмен“ или „дама“: уравновесен, уважаващ себе си, възпитан, бърз и остроумен, донякъде взискателен и сдържан човек, но обикновено мил и готов да помогне. Тя е добър приятел. Другите се възхищават от нейните таланти и постижения.
В природата й обаче има нещо от „вълка-единак”, което създава впечатлението за отдалечеността на Седмицата и трудността при общуването с нея. Тъй като е взискателна и придирчива, Седмицата в номерологията не се сближава с хората твърде лесно: тя винаги изчаква, докато опознае по-добре тези, с които влиза в контакт. Седем в нумерологията постоянно изпитват нужда да поддържат самообладание и да се задържат с достойнство. Ако трябва да живее в условия на несигурност или объркване в работата и общуването с хората, тя губи привлекателността, която е толкова важна за нейния успех.
Често Седемте се обгражда със защитна стена от тайна, докато не се убеди, че е на позната земя. Избирателна е по отношение на собствената си среда и приятели, но с близки познати показва целия си вътрешен чар.
По правило Седмицата не се адаптира много лесно към обстоятелствата. Тя рядко се променя или възстановява и опитите за влияние могат да причинят изолация и отчуждение. Въпреки това, Седем са по-чувствителни към емоциите, отколкото са готови да признаят, и като другите хора се нуждаят от любов, разположение и разбиране, одобрение и признателност.
Седем в номерологията не обичат директни въпроси и рядко отговарят на тях - или могат да изразят раздразнението си доста рязко. Винаги е по-добре да изчакате, докато самата Седем е готова да се отвори - и тогава тя ще ви каже всичко. Това важи както за децата, така и за възрастните. Въпреки това, 7 не се свени да задава въпроси и не се задоволява с уклончивите отговори. Понякога тя се проявява като известен скептик и изисква доказателства за всичко. Въпреки че тази черта може да е ключът към успеха в бизнеса или научните изследвания, тя често е причина за усложнения в семейните отношения. Седем в номерологията могат да бъдат изненадващо подозрителни и потайни, което води до формиране на негативни навици и прекомерна сдържаност. Тя трябва да даде на другите същото доверие, което изисква от тях за себе си, и да можете да обсъждате ситуацията бавно. Разбирането е мотото на Седем, но тя трябва да е наясно, че самата тя не винаги е лесна за разбиране. Седем трябва да се опитат да разберат другите и да направят себе си, своите чувства и действия разбираеми за другите.
7 обича добрата среда и се нуждае от нея. Тя винаги иска най-доброто. Седмиците, особено жените, се стремят да имат добра къща, красиво обзаведена и оборудвана, с всички подходящи детайли.
Седмицата не обича, когато в къщата има много хора, а тя приветства само онези, които имат общи интелектуални интереси с нея. Седем в номерологията е главата на къщата и семейството, което не винаги е лесно за нея. Тя трябва да избере партньор, който също търси знания, интересува се от книги и хубави неща. Ако брачните връзки случайно свържат Седмицата с много роднини, тя може да покаже липса на истинска привързаност към семейното огнище. От време на време Седмицата трябва да бъде сама, тя трябва да има време за почивка, четене и размисъл.
Седмината има силна емоционална и сексуална енергия, но отличният самоконтрол и стоическият характер й позволяват да живее сама или да се затвори в манастир. Във връзка със сдържането на чувствата или необузданата игра на емоциите, тя може да демонстрира различни странни черти на характера. Най-голямата полза и щастие за Седем идва от брака, основан на дълбокото привличане на душата и ума.
Седмицата се характеризира с разбираемост и взискателност по отношение на храната. Тя винаги трябва да се придържа към правилното хранене. За нея е много полезно да комбинира релаксацията с упражненията. Особено чувствителните части на тялото на Седем включват гръбначния стълб, сливиците и далака.
Внимателна в боравене с парите, 7 често се смята за скъперник. Тя е разточителна, когато става въпрос за собствените й нужди, но е склонна да забравя нуждите на другите. В природата на Седем не е да бъдат пазители на целия свят: ролята й е да учи. Ако обаче е дълбоко убедена в нещо, тя ще даде много за доброто на тази кауза.
Седем трябва да открият нещо духовно и божествено във всички неща и да поддържат добро сърце и остър ум.