figures-8-zo

Девиз: Дискретност.
Положителни качества: Сила, авторитет, самодостатъчност, авторитетност, способност за лидерство, предпазливост, организираност, енергия, взискателност, целеустременост, волеви характер.
Отрицателни качества: Суета, излишък на енергия, прекомерна активност, напрежение, потискане на другите, липса на истински човешки чувства, жажда за власт, търсене на признание, нетолерантност, слабост към парите, цинизъм.
Цветове: жълто-кафяво, канарче, бронз, тъмно жълто, опал, слонова кост.

Космически принцип
Целта и божественото наследство на Осмицата е да се постигне хармонична връзка между безкрайното и крайното.
Въоръжени с божественото съзнание, придобито през много минали животи, Осмицата се потапя в дълбочината на нещата; влязла в контакт с великите мистерии на Битие и тайните на окултните науки и изкуства, тя разкрива на хората на Земята реалността на божествената мечта за сътворението.
Осем в номерологията е двойно число, което има мъжки и женски аспекти. Мъжката й страна е силна, взискателна и активна, докато женската е пасивна и подложена на влиянието на трети страни. Заедно те изразяват небесното в материална форма. Отделно те носят скръб и разруха - рай и ад.
Числото осем представлява сила и може да ръководи и насочва човечеството – не като хуманист, а като арбитър, контрольор и съдия, който претегля и оценява мъдро и без предразсъдъци. Осем не могат да допуснат седемте дни на сътворението да се провалят. Неговата задача е да разширява още повече творбите на сътворението. 8 осигурява реда, знанията, контрола и стабилността, необходими за свързване на мечтите на всички останали числа и в резултат на това за постигане на още по-голям напредък.
Задачата й е голяма, а тежестите й са много. Оставайки вярна на божествената заповед в своята праведност, тя става благороден и много уважаван съдия, за което е възнаградена свише. Осмица в номерологията - Соломон сред числата.

Възможности
Пробудена и правилно развита, Осмицата се превръща в Учител, работещ в полза на човечеството и намиращ своята награда във величието на постигнатото.
Често тя не разбира себе си, тази огромна сила вътре в нея, която чака своето раждане, за да извърши благородни дела и да постигне големи цели. Осем може да се управлява от амбиция; нейните планове и мечти понякога са оцветени с любов към парите и властта. Всичко това в крайна сметка води само до загуба и разочарование – и всичко това поради факта, че Осмицата не се вслушаха в командата отгоре – „на земята, както на небето“.
Когато Осмицата постигне баланс между морална чистота, духовност и материално благополучие, пред нея ще се открият необикновени благоприятни възможности и тя ще получи силата, която гарантира успеха й във всяко начинание, авторитет, влияние, признание и накрая много желаната финансова награда.
Осмицата обаче не получава лесно награди от живота, тъй като съдбата й е да се отдаде изцяло на това, което предприема. Често са необходими многократни усилия за постигане на резултати, придружени от умствена преумора и дълги периоди на неудовлетвореност. Но постоянството и способността да издържи до края на работата или реализирането на една мечта са неразделна черта на характера на Осмицата.
Осмицата намира най-голямата си възможност в чувството за цел, нейната служба на обществото е поставяне на цели и планиране. Тя винаги изпитва нужда да планира, контролира, ръководи и поема контрола върху идеите и мечтите на другите, за да постигне тяхната реализация, не като хуманитарен филантроп, а като човек, който обича да работи и с радост постига достойна цел. Парите отиват при Осмицата благодарение на нейната бързина, отлични умствени способности и разум. Не привлича парите толкова лесно и естествено, колкото Три, Шест и Девет. Нейният успех е резултат от добре свършена работа, изключителни способности, непрекъснати усилия и придобити знания, съчетани с отличен характер и правилни действия.
Осмицата има философска жилка. Тя обича да теоретизира, да открива мотивите и емоциите зад човешките действия. Благодарение на женската страна на общо взето мъжката си природа, Осмицата умело съчетава чувства и факти. Тя често се оказва мъдър съветник, напътстващ и указващ пътя без никакви предубеждения и илюзии – капацитет, който се развива само с придобиване на богат житейски опит и след няколко тежки удара от живота. Когато енергията се изразходва в борбата за богатство и слава, мощни външни сили могат да пречупят силата на волята и трябва да започне отначало. В крайна сметка след такива усилия идва вътрешна реализация на по-високи цели. Способността за спокойно, безпристрастно управление на делата и добрите лидерски качества позволяват на Осмицата да се издигне, да се превърне в изключителна личност и Учител.

Наклонности и таланти
Промишлеността, търговията и мащабните организационни дейности позволяват на Осмицата да приложи вродените си таланти. Осем в номерологията успешно действа като инспектор, директор, контрольор - човек, отговорен за работата на другите. Тя знае как да поправи занемарените дела на фирми и организации, умее да намира слабости навсякъде и да насочва хората, които си сътрудничат с нея, за постигане на целта. Осем идеално определя връзката между причините и следствията.
8 се интересува от въпроси на политиката и управлението; тя обича да събира факти и да ги свързва с постигането на цел или развитието на предприятие. Добро поприще за нея е мащабното строителство, инвестициите, свързани с подобряване на живота на много хора и най-вече образованието.
Големи възможности дава работата й с недвижими имоти, заеми и кредити. В живота си Осмицата винаги до известна степен се сблъсква с управлението и експлоатацията на земя, структури или друга собственост.
Осмицата е привлечена от литературното поприще, може да постигне успехи в издателството и журналистиката. Тук тя е по-подходяща за ролята на туристически репортер, политически коментатор и педагог, отколкото на автор, който пише за забавление на публиката.
За нея е отворена такава област на приложение на усилията като бизнес, свързан с транспорт и пътуване - по суша, по море или по въздух. Осем обича да поема няколко дела наведнъж и да знае какво се случва в света; тя винаги търси, усвоява и организира информация.
Естественото поле на дейност за 8 е разузнавателната служба, тъй като живият ум, острото наблюдение, смелостта и стриктният самоконтрол й помагат бързо да овладее всяка ситуация.
Двата кръга на Осмицата я даряват с желание да бъде справедлива и да види и двете страни на въпроса, така че при правилна подготовка тя става отличен съдия и съветник. Работата на 8 обикновено се увенчава с признание за нейната надеждност и отговорност. Дори и в малък мащаб, в непосредствено обкръжение, всички отдават почит на нейния силен характер и добри дела. Осмицата не харесва зависимата позиция и по правило търси контакти с „големи хора“. След естественото духовно влечение към справедливостта, Осмицата придобива сила и влияние. Тя винаги трябва да тренира ръцете и ума си. Тя никога не трябва да разчита на късмет.
Осмиците получават добра възможност да ръководят в ролята на медицински сестри, лекари и администратори на лечебни заведения. Осмицата в номерологията има изключителна способност да контролира други хора, дори луди. Понякога способността да ръководи се открива само в спешни случаи, принуждавайки Осмицата да използва своята вътрешна сила, воля, смелост и организационни умения.
Спортът и игрите й носят удоволствие и успех. Хотелите и летните курорти, особено в селските райони, могат да доведат до желания просперитет в бизнеса.
Философският нрав на Осмицата, както и нейните административни способности, предизвикват в нея интерес към утвърдени тайни общества, в които се преподават мистичните дисциплини. Тя често се интересува от всякакви „умствени науки“ и древни философии, изучава ги или ги преподава, интересува се от методи за „анализ на характера и призванието“. Това се дължи на желанието й да знае повече за живота във връзката му с божествения план. Тя може да бъде добър говорител и говори не толкова красиво, колкото искрено и убедително.
Осем има музикален талант, който не винаги е правилно развит. Тя е привлечена от музикални инструменти. Интересна и обещаваща за нея е работата в търговията с антики, музеи и художествени галерии.
Тя се занимава с финансови транзакции и печели пари, но често други печелят повече от Осмицата, която дава своите усилия, интелигентност и ноу-хау на каузата. Въпреки това, като продължава да използва своята интелигентност и разум, тя винаги получава дължимата си награда. Осмица в номерологията - работник на умствен, а не физически труд.

Човешките отношения
Осмицата в номерологията е постоянно заета с нещо. Мощната сила, която я движи, може да я накара да се опита „да бъде всичко за всички“, да участва в много различни дейности, изчерпвайки собственото си здраве и удивлявайки по-малко продуктивните си колеги. От време на време прекомерната активност на Осмицата анулира самата цел, за която работи. Тя трябва да се научи да почива и да се отпуска, да намира вътрешен мир, да се отърве от чувствата на конкуренция, напрежение и разочарование, които съпътстват прекомерните усилия.
Имайки силен характер, тя е тази, която не говори, но прави, и другите зависят от нея; но част от житейския урок на 8 е намирането на баланса между работа и удоволствие, който е необходим за устойчиво постижение.
8 представлява силна личност и добър приятел, тя има много интереси и дейности. Тя се разбира добре с другите, обича властни хора, но общува с хора от всички сфери на живота. Харесва големи къщи и хубави дрехи; тя обича да изглежда ярка.
Осем е числото на честността и искреността. Понякога може да говори директно и рязко; повтарящите се гафове на другите я дразнят до висока степен. Но гневът на Осмицата скоро утихва и тя е по-готова да осъди себе си отколкото другите. Осем е склонна към търсене на душата и угризения на съвестта. Тя не трябва да отива твърде далеч в това, особено в моменти на привидни трудности и проблеми.
В любовта и брака тя е вярна и отдадена, но с толкова много планове и амбиции, Осмицата може да не намери време да покаже нежните си чувства дори, когато изпитва дълбока любов. Тя се нуждае от любов и възхищение, за да смекчи характера си, така че трябва да намери време да изрази нежните си чувства. Когато Осмицата се научи да бъде по-търпелива с другите и да осъзнае своята понякога неустоима движеща сила, животът й ще стане по-щастлив. Има известна непоследователност в характера на Осмицата. Увлечена от целта, виждайки големите възможности на замисленото начинание, като ръководи неговото изпълнение и обикновено не допуска грешки в избора си на пътя към успеха, Осмицата може изведнъж да започне да се колебае, да не заеме правилното си място, отстъпвайки и позволявайки на другите да спечелят наградата и признанието.