9-zo

Мото: Прошка.
Положителни качества: съвършенство, любов, състрадание, идеализъм, впечатлителност, милосърдие, безпристрастност, талант на художник, писател, актьор, религиозност, късмет, "привличане" на пари, способност да се живее според Божествените стандарти.
Отрицателни качества: прекомерен егоизъм, „майка на всички“, импулсивни действия, притежание, нужда от постоянно одобрение, депресия, разпиляване, непостоянство, „заравяне на таланти в земята“, невнимание във финансовите въпроси, отдаване на лоши навици

Цветове: червено, кармин, лавандула, маслина, слама, опушено.
Космически принцип
Девет в номерологията представлява началото и края на целия човешки житейски опит.
Това са Силата на първоначалното Едно,
Светлината и Спокойствието на Две,
Въображението на Три,
Формата и Редът на Четири,
Животът и прогресът на Пет,
Отговорността на Шест,
Интелигентността и Съвършенството на Седем,
Съдът на Осем,
Състраданието и Добротата на Девет.
Числото девет представлява последния земен урок на човечеството: „Прошка“.
Девет в номерологията е сърцето и хармонията на Божествения План, както и Законът и Принципът на Любовта; тя подкрепя, помага и изпълнява обещанието за Вечния Живот.
Много разочарования могат да оцветят живота на 9. Но след като се събуди за „Музиката на сферите” и великата Хармония на битието, рано или късно, чрез всички национални, политически и религиозни различия, тя достига до своето Единно „Аз”, което присъства във всичко и се проявява чрез всичко.
И тогава животът става красив за Девет. Всички, които влизат в контакт с нея, се стоплят от Божествената сила на съчувствието, излъчвано от нейното сърце.

Възможности
Възможностите на Девет обхващат целия свят – от непосредственото й обкръжение до чужди страни. Действията на Девет обикновено са мащабни и преследват големи цели. Когато в Девет се събуди желанието за придвижване на цивилизацията напред, за образоване, утеха и защита на цялото човечество, нейната сила се увеличава стократно.
Обхватът на дейност на 9 е изключително широк и обикновено изглежда, че даровете на живота й отиват на сребърен поднос. И ако целта й е Законът за по-голямото благо, тогава на разположение на 9 е всичко най-добро, което е в живота. Само по този начин тя получава и запазва своята награда – любов, пари и възможност да се занимава с благотворителност.
Девет е числото на въображението, интуицията, съчувствието и щедростта и всичко това е толкова силно, че неговите дела могат да стоплят душата на цялото човечество, когато не са оцветени от лични интереси и желания. Девет трябва да бъде по-голямо от другите във всички ситуации и мотиви. И то трябва да развие състрадание, толерантност, търпение и разбиране за истинската служба, за да изпълни обещаното си величие и да постигне целта си.
В началото на живота Девет може да има травмиращи събития, загуби и разочарования, но всичко това е само докато голямата любов, която прониква в душата й, не премине от лична към универсална. Да планираш мисията си само като средство за постигане на лична изгода, да желаеш любов, пари и власт единствено за собствено удовлетворение за Девет означава да съсипеш живота си, да загубиш възможността за големи постижения и да изпиташ нови душевни страдания и терзания.
Девет в номерологията се радва на божествена закрила. Тя притежава всички вътрешни способности да постигне успех по благороден начин. Когато в крайна сметка Девятката се научи да обича живота, светския успех и хората, като не забравя за великото Общо благо, тогава пряко и косвено тя ще бъде заобиколена от такава голяма любов, за която дори не е мечтала.
През живота си Девет може повече от веднъж лесно да направи състояние за себе си и да го загуби със същата лекота. Щедра, впечатлителна и идеалистична, Девятката живее по принципа „както дойде, така и си отиде“. В разточителната си и понякога ненужна щедрост тя лесно става жертва на манипулация и откровена измама. Но в крайна сметка се научава да служи и да помага на другите, без да наранява себе си, без да премахва отговорността за собствения си растеж и развитие. Девет трябва да дава от съображения за общо благо, а не само за щедрост.
Девет винаги се дава, за да възстанови разклатената си позиция, да коригира грешките и да върне загубеното. Ако тя върви по очертания от нея житейски път със съзнанието за братството на хората и служи на всички хора и народи не в порядъка на саможертва, а с разбирането, че Бог я е дарил със златно сърце, сребърни камбани от много таланти и сияйна вяра за висшето общо благо, животът на Девет става наистина величествен и прекрасен.

Наклонности и таланти
С богатото си въображение, проницателност и артистичен вкус, Девятката притежава вродена способност да организира публични забавления и успява в театъра, на сцената и във всички начинания, които влияят на емоциите на хората.
Литературното поле е благоприятно за Девет. В произведения на изкуството тя може ярко и експресивно да предаде чувства и настроения - от бездната на отчаянието до върха на наслада. Девет може да бъде актьор (актриса), художник, дизайнер, архитект или да се окаже във всяка друга дейност, която изисква чувствителност, импулс, смело и неочаквано използване на цветовете.
Креативността, усещането за красота и вътрешната практичност позволяват на Девет да превърнат безполезните предмети в нещо полезно и оригинално. В по-практични области Девятката може да бъде реставратор на произведения на изкуството. Тя не харесва ниската социална позиция и обикновено не потъва в нея за дълго, ако се придържа към своите стандарти за производителност и обслужване на обществото. 9 умее да възстановява и преправя не само материалните неща, но и човешките съдби, като работи като лектор, проповедник и консултант по въпроси, свързани с правилния начин на живот и смисъла на нашето съществуване.
Девятката в номерологията се стреми към съвършенство във всичко и може да бъде юрист или опитен хирург.
Девятката е привлечена от всички дейности, свързани с храна и здраве, както и луксозни стоки и удобства за хората като цяло. Тя харесва най-доброто от всичко и има невероятна способност да го привлича.
Девет не се страхува, че може да се стори странна на някого. Тя е добре запозната с влиянието и значението на звука, цвета и красотата. Способна да се издигне до висините на интуицията, тя може да бъде изобретател или композитор и да извади наяве това, което никога не е било преди.
Всички отрасли на индустрията предоставят възможност за Девятката, да внася изтънченост и усещане за душа във всеки бизнес. Пътуването означава много за нея, благодарение на което получава още повече шансове да приложи талантите си. Основното изискване за Девет е широчината на ума.

Човешките отношения
Човек с числото девет е очарователен човек. Съчувствието, разбирането и топлината на чувствата правят 9 популярни сред другите и ги даряват със способността да влияят на другите. По правило всички са добре с Девятката. Тя е добър приятел, приятно е да се наслаждаваш на радостите от живота с нея.
В по-младите си години природата на Девет се характеризира с двойственост, която води до много неприятни моменти и дори горчиви загуби, докато тези две страни се слеят заедно, за да постигне истинската си цел в живота. Личното и безличното, действайки заедно, му придават външно противоречие, което е трудно за разбиране. Девет е сърдечен, толерантен, изненадващо щедър човек, даващ на другите без да мисли за себе си и дори в собствен ущърб. И изведнъж тя може да бъде студена, твърда, настрана и много егоистична, да не доверява своите дела и пари на другите, да търси лична изгода и изпълнение на собствените си желания, като същевременно жертва дори любими и близки хора. И тя също може да бъде замислена, да витае в облаците на абстрактни планове и мечти, без да слуша разумни съвети и непрактична.
Девятката в номерологията е много идеалистична, обича дома, семейството и приятелите си. Тя е привлечена от красотата на другите хора. Тя се влюбва дълбоко, но чувствата могат бързо да избледнеят, ако партньорът не отговаря на нейния идеал за съвършенство и красота, както като характер, така и като личност. Девет презира дребнавостта в действията и реакциите на условията на околната среда. Тя има необичайни ситуации в любовта, брака и приятелството, докато не осъзнае, че истинската любов не е жертва и не притежание, а награда за служба, основана не само на личната привързаност, но и на силата на характера и придържането към висшите закони. Истинската любов насърчава вътрешния растеж и развитие.
Не се препоръчва да извеждате Девятката до крайности или да оказвате прекалено голям натиск върху нея. Тя има силен характер, вътрешна мъдрост и интуиция, а съзнанието й се допълва и укрепва от чертите на всички останали числа. Въпреки това, Девятката е много човечна и, подобно на Шестицата, жадува за любов и одобрение, тъй като те също са необходими, за да върши работата си най-добре. Девет в номерологията не е числото на жертвата и себеотрицанието. Когато се поддава на изкушението да „изгори в работата“, тя завършва със загуба и скръб. Като най-високото число в скалата на човешкия жизнен опит, Девет не могат да нарушават принципите на вътрешната благодат и духовния начин на живот.
Неразвитата Девятка изглежда смирена, плаха и нерешителна, вижда всичко в мрачна светлина, неспокойна и уплашена, несигурна какво иска. Има нужда от помощ и добро образование. Девет трябва да се опита по всякакъв възможен начин да развие своите таланти и да подобри собствената си личност. Тя не трябва да се опитва да бъде като другите, тя не трябва да се страхува от живота, тъй като числото девет има необичайна способност да привлича помощ, благоприятни възможности и необходимите средства за успешен и полезен живот.
Девет в номерологията, тъй като е много силно число, трябва да избягва пристрастяването към алкохола и зависимостите. За нея е много трудно да се отърве от лошите навици, а и на другите е трудно да я убедят в това. Тук тя трябва да разчита само на собствената си воля и вяра в Бога.
Често бащата играе важна роля в живота на Девет. Свързва се както с моменти на щастие и любов, така и със сериозни разногласия.
Обикновено Девятката е в добро здраве. Въпреки това, отрицателните емоции като раздразнителност, завист или враждебност, както и тежък неквалифициран труд, могат да отслабят здравето.
Силна опора за Девет е самочувствието, вярата във великия духовен план на Сътворението и любовта към хората.