Абажур - неочакван път
Абитуриент - ако ти си абитуриентът - скорошно препятствие, а друг като абитуриент - лоша новина за него.
Аборигени - ако танцуват, някой познат е в беда. Ако те гонят и хванат или само говорят с теб, пази се от приятели.
Аборт - ако си жена и видиш да се прави аборт на сън, трябва да оставиш работата с която си се захванала. Ако си мъж и помагаш насън в извършване на аборт, значи те критикуват или ще те понижат в работата.
Автобус - ако само го видиш - скорошно препятствие, ако се возиш в него - забавяне на професионалното издигане.
Автомобил - ако се возиш в него - успех, ако само го видиш - новини, ако сънуваш катастрофирал автомобил - отложи плано вете си за деня, а ако в съня си купуваш автомобил - предстои ти важно събитие.
Автор - ако сънуваш, че си автор на книга ще трябва да пазиш работата си и да се отчиташ пред началници на работата.
Агне - невиновен ще страдаш, нямай вяра на интимен приятел, а ядеш ли агне насън - ще станеш свидетел на семейна сцена.
Агония - ако агонизираш насън, чака те здраве наяве. Ако друг агонизира, ако ти е враг - ще се помирите, а ако е приятел - ще ти донесе радост.
Агресия - ако сънувате, че проявявате агресия в съня си, означава че имате потиснати сексуални нужди. Също така, може да означава конфликти в реалния живот.
Ад - предстои опасност, видиш ли насън ада /чистилището/ смятай, че Бог ти дава сигнал да размислиш за начина си на живот и те приканва към покаяние. Трябва да се молиш за неговата милост. Видиш ли ада и дяволите в него - за здравите означава болест и мъка, а за болните - опасност от нещо.
Адвокат - ако говориш в съня си с него - ще имаш малки неприятности, ако само го видиш - ще те поканят в сдружение, ако чуваш гласа му насън - ще те сполетят грижи, ако сънуваш, че си адвокат - чака те бърз и близък успех.
Адрес - пишеш ли насън адрес - чакай новина в най-скоро време,виждаш ли насън адрес - ще ти дойдат гости, четеш ли адреси - не започвай нова работа, ако даваш на някого своя адрес - новина за самия теб.
Азбука - ако четеш азбуката насън - благополучие.
Айсберг - ако видиш насън айсберг, ще се възползват от теб
Акация - ако сънуваш акация – хората ти завиждат. Разхождаш ли се покрай цъфнали акации, ще бъдеш в безизходица. Ако сънуваш, че ти подават акация, цъфнало клонче от акация тогава се пази и не приемай оферти или покани.
Аквариум - ако аквариума които сънуваш е пълен с риби, то тогава очаквай радост, щастие и богатство, но пък ако е празен или счупен – тогава очаквай проблеми и нещастие в любовта. Ще се притесняваш за своите близки. Ако сънуваш, че купуваш аквариум, то тогава ще започнеш работа, ако нямаш такава или може да смениш сегашната си работа.
Акордеон - ще се сдобриш с стар приятел. Свириш ли на акордеон, ще се запознаеш с човек (мъж или жена), с които ще имате дълга дружба. Ако акордеона които сънуваш е счупен ще имаш любовни терзания. Слушаш ли как някой свири на акордеон, ще отпаднат тревогите, които те тормозят толкова дълго време.
Акробат - сънуваш ли акробат, скоро ще се озовеш в неприятна ситуация. Ако сънуваш акробат избягвай рисковите инвестиции. Ако акробата е жена и изпълнява номера, имаш приятели интриганти, някой плете интриги за теб. Пази себе си и близките си, бизнеса си също от неприятели. Ако си жена и сънуваш, че акробатите са в трико, ухажори ще се увъртат около теб.
Актьор / Актриса - ако видите актьор или актриса в съня си, означава че преследвате удоволствието. Ако се възхищавате на известен/а актьор/актриса може да означава че желаете да притежавате техни качества на характера или външност.
Ако сънувате че вие сте актьор или актриса, означава че усилията ви ще бъдат високо възнаградени накрая. Също така е символ на огромното ви желание да бъдете забелязани и признати. Може и да ви показва че играете определена роля в живота си, която може да е тази на родител, брат или сестра, колега и т.н. Може и да ви показва че се криете зад маска и играете театър.
Акула - ако сънувате акула означава, че ви предстоят опасности и проблеми. Ако убиете акула е знак за наследство, а ако ядете трябва да сте по пестеливи в харчовете си.
Акушерка или баба - за семеен - радост, за несемеен - обида.
Акции - ако ги купуваш - неприятност, ако ги продаваш - надежда в нещо.
Албум - посещение на неприятни за теб хора, а ако го прелистваш - среща с човек, когото отдавна си искал да видиш.
Алено облекло - подпалил си някоя/някого.
Алея - ако е в парк - близък човек ти изневерява, ако е в гробище - съмненията ти са неоправдани.
Алиби - ако обяснявате алибито си на сън на някой ви очакват проблеми с държавните институции и официалните власти.
Алигатор - ако видите алигатор в съня си, той символизира предателство, измама и подмолни инстинкти. Алигаторът представлява способността ви да се пренасяте в скритото си емоционално подсъзнание. Също така обаче, може да е символ на лечебните сили и качества.
Ако сънувате че бягате от алигатор, означава че не искате да се занимавате с някакъв болезнен и обезпокоителен аспект от подсъзнанието ви. Съществува някаква разрушителна емоция, която вие отказвате да осъзнаете и преодолеете.
Америка - ако сънувате, че пътувате към Америка, предвещава дълъг път, който ще ви донесе финансови постъпления.
Ампула - държите ли ампула на сън – неприятности. Чупите ли ампула – проблеми със здравето.
Ампутация - ако сънувате, че имате ампутация на част от тялото ви е на загуба. Ако е ампутирана лявата ви ръка е предвещание за развод или раздяла с любимия човек.
Ананас - символ на изненадващо празненство, гуляй, събиране на близки хора
Ангел - здраве, сила, победа. Сънуваш ли го на празник - на добро е, ако е делник, за здрав човек означава радост, а за болен-предстоящи беди.
Ангина - болен ли сте от ангина в съня си, означава да не приказвате много пред хората за делата си, а да мълчите.
Антерия - женско постоянство
Антилопа - ако видите антилопа в съня си, означава че ще постигнете амбициите си, но ще пропилеете много енергия. Ще имате внезапно увеличение на финансите ви. Ако видите антилопа, която пада или се наранява, означава че вие сте виновни за края на някаква любовна връзка.
Анус - ако видите своя анус в съня си, означава че имате отрицателни емоции, които задържате в себе си и потискате. Това обикновено са чувства на вина, срам и малоценност. Също така анусът се свърза с вашата щедрост или стиснатост.
Апартамент - ако сънувате апартамент, е символ на вашето финансово положение или на ситуацията ви в момента. Ако е голям, луксозен апартамент е знак за значително увеличение на приходите ви или подобрение в семейния ви живот. Също така може да означава, че ще се изкачите на високо по социалната стълбица. Ако сънувате тъмен и бедняшки апартамент, предупреждава за нещастие и най-вероятно загуба на партньора ви или на пари.
Аптека - болест или неуспехи в работата, ако взимаш в съня си лекарства от аптека - ще изпиташ необоснован страх или несигурност.
Арестант - ненадейна беда
Аромати / благовония - ако сънуваш, че си мажеш главата, косата с аромати или благовонни масла, парфюми и т.н., означава че в скоро време ще се прославиш и хората ще те уважават и почитат.
ако същият сън е сънуван от жена, означава че тя ще измами съпруга, годеника или приятеля си.
ако сънуваш, че главата и тялото ти са намазани с аромати или нещо подобно, означава почести от всички.
ако сънуваш, че тялото ти е намазано с нещо издаващо неприятна миризма, пази се, ще изпаднеш в тежка ситуация и ще бъдеш намразен от приятелите си. Колкото по-лоша и силна е миризмата, толкова омразата им ще бъде по-силна.
ако насън ти дават някакво масло, розова вода или нещо подобно, е добър знак. Ще получиш благоприятно съобщение или богати дарове, пари. Колкото са по-силни ароматите, толкова по-богати ще са даровете ти. Сънуваш ли, че даваш на приятели или близък човек аромат, парфюм или нещо подобно, в скоро време ще ти засвидетелстват още по-голямо уважение в службата и сред фамилията.
Артилерия - голяма новина ще чуеш.
Артист - предстояща авантюра, свързана с хубави лични преживявания.
Архиепископ - ако видите архиепископ в съня си, е знам за многото премеждия, пред които трябва да се изправите за да постигнете престиж и признание.
Архитект - ако видите в съня си архитект, който работи, означава че използвате креативността си и тя ще ви помогне в преодоляването на труден проект.
Асо - асо каро означава думи, асо купа - новини, асо пика - неприятности, асо спатия - пари. /Това значение тези карти имат само за сънищата, не и за гледане на карти./