Даваш
даваш ли някому нещо, пази се, може да загубиш нещо.

Давиш се
означава, че усилен труд и препятствия ще имаш по пътя си. Ако се давиш в мътна вода - ще те налегнат грижи или ще се разболееш.

Далак
това е символ на приятелско общуване, радост и приятни усещания. Ако сънуваш, че далакът ти е здрав - очакват те пиршество, гощавка, веселие или приятни преживявания с компания на път или нещо свързано с положителни емоции - ако далакът ти е натежал, подут или болен - очакват те неприятности и оскърбления

Данък
ако плащаш данък или ти вземат някакъв дълг - очаква те голяма разправия.

Дата
ако насън видиш определена дата,означава, че нещо много важно ще се случи в живота ти.

Две
цифрата две /2/ ако видиш насън- не си доволен от живота си и трудно ще го промениш. Две глави- себе си ако сънуваш с две глави- ще имаш успех в живота.

Двор
ако е подреден и чист-ще имаш успехи в работата си. Ако го чистиш насън-ще имаш разправии със съседите си. Ако дворът е разхвърлян - неприятности в работата.

Дворец
ако го виждаш или си в него - някой ще ти помогне в твое начинание с пари и съвети. Ако се руши дворец - ядове те чакат на старини.

Девет - /9/
цифрата девет носи печалба, но и тъга, копнеж по близки деца и родители.

Девойка
ако е хубава-чакат те големи разноски по нещо. Ако я целуваш-приятно ще те изненада нещо. Плачеща девойка-неприятности. Танцуваща девойка-предстои ти среща или любовно изживяване. Делба - ако делиш насън с човек нещо-непознати хора ще ти помогнат да се сдобиеш с нещо ново. Делиш ли с роднини-ще имаш загуба на имущество или пари.

Делфин
добър приятел ще ти помогне. Ако плуваш с делфин-това е знак, че пътят,по който си тръгнал,е правилен.

Демони
Ако видите демони в съня си, е знак за невежество, негативност, беда или просто вашата сянка. Също така ви предупреждава да се пазите от преяждане и разглезване. Като резултат физическото и психическото ви здраве може да се влоши. Ако сънувате че сте обградени от демони е знак за абсолютна безпомощност.

Депресия
Ако се чувствате депресирани в съня си, предсказва лоши новини в близко бъдеще.

Десерт
Ако видите вкусен десерт в съня си, е знак за чревоугодничество, празнично настроение, награда и изкушение. Наслаждавате се на хубавите неща в живота.

Дете
грижи и неприятности. Много деца-болест и неприятни грижи за семейството. Ако са големи деца /юноши/ и са здрави- в скоро време ще имаш приятно запознанство, а ако са болни - неприятности.

Детектив
Ако сънувате че вие сте детектив, означава че се опитвате да разрешите проблем или търсите отговора на въпрос, който ви тревожи. Ако сънувате че вие сте преследвани от детектив, предвещава късмет и признание. Но ако чувствате, че сте направили нещо лошо, тогава може да означава че репутацията ви е в опасност и приятелите ви могат да ви обърнат гръб.

Детелина
разцъфнала детелина е предсказание за щастливо бъдеще. Поле покрито с детелини-ще се избавиш от материални затруднения. Ако видиш само детелина/не разцъфнала и с 4 листа/-щастие. Подавали ти някой детелина-можеш да използваш момента и да започнеш нова работа

Джамия
очаква те пътешествие, но пази здравето си.

Джоб
очаквай много пари от най-неочаквано място.Ако сънуваш празен джоб- джобът ти наистина ще се изпразни, ще имаш много разходи около недвижими имоти. Бъркат ли ти в джоба насън-бъди предпазлив и внимавай да не те измами близък човек или любим/а/.

Джудже
ще получиш помощ и подкрепа, на която си разчитал, ако джуджетата тичат или играят в къщата ти-някой ще търси твоята помощ.

Джунгла
неочаквани парични затруднения. Не прави ненужни разходи, за да не влошиш материалното си положение.

Диамант
признания и успехи в работата. Намериш ли или ти подарят диамант-очакват те почести и признание. Ако загубиш диамант или друг скъпоценен камък-ще имаш неприятности.

Дивеч
стреляш ли по дивеч - очаква те богатство. Видиш ли мъртъв дивеч - ще имаш печалба. Уловил ли си дивеч - успех и бърз напредък в работата, която си започнал.

Дим
неуспех, скръбна вест или вест от човек,когото не си чувал отдавна. Ако димът се вие високо-щастлив семеен живот и ако има прблеми,бързо ще ги разрешиш.Ако димът отива надясно-ще се справиш с трудности от личен характер. Ако димът отива наляво,няма да се справиш с трудностите. Ако е светъл/бял/-проблемите ти не са истински,заблуждаваш се. Ако димът е черен- налегнали са те грижи. Къщата ти ако е пълна с дим-пази се от врагове.

Динозавър
Ако видите динозавър в съня си, е знак за старомодно държание. Може би имате нужда да се отървете от старите си навици и начини на мислене. Ако сънувате че сте преследвани от динозавър, означава че се страхувате че няма да бъдете нужни и търсени. Също така може да ви напомня за стари неразрешени проблеми, които ви преследват.

Диня
ядеш ли диня, означава,че правиш напразни усилия в работата си и в каквото и да било. Купуваш ли диня - ще направиш добро за приятел, който не заслужава това. Динята ако има много семки-нечестен приятел злослови по твой адрес

Директор
ако се сънуваш като директор или началник-ще се изпълнят някои от силно желаните ти мечти.

Диригент
внимавай, допускаш чужди хора да се месят в личния ти живот. Ако ти си диригент - ще успееш да вземеш връх в семейството си.

Длето
трябва да положиш много усилия, за да се реализират плановете и намеренията ти.

Документ
ако разглеждаш документи-не се занимавай с дела, свързани с недвижимо имущество. Ако ти дават документ-ще получиш облаги, пари, които няма да използваш ползотворно.

Долина
ако долината е зелена-очаква те щастие и положително разрешение на проблемите. Ако долината е покрита със сняг- предстои ти период на неприятности.

Дом
Ако видите вашия дом в съня си, означава сигурност, основни нужди и ценности. Може би вече се чувствате като у дома си в новата си работа или в новата среда.
Ако видите дома, в който сте израснали, представлява желанието ви да изградите свое собствено семейство. Също така представлява важни аспекти от личността ви, които са се развили до като сте живеели в този дом. Може би изпитвате чувства или неизразени емоции, които са били подбудени от ситуация, случваща се в живота ви в момента.

Домати
ако ядеш червени домати - ще узнаеш много истини, които са били скрити от тебе.

Досадник
Ако видите досадник в съня си, той символизира чувствата ви на вина и че прекалено много се глезите.

Дракон
Ако видите дракон в съня си, означава че се оставяте на страстите да диктуват поведението ви. Такъв вид държание може да ви създаде много врагове. Трябва да се научите да се самоконтролирате. В Източните култури, драконът е бил символ на добрия късмет и успеха.

Дрехи
обличаш ли дрехи: от сърма/ламе-ще се отнесат с неблагодарност към тебе;червена дреха-любов; черна дреха - ще имаш пречки в живота; бяла-мъка, скръб; синя- спокойствие и надежди за скорошен успех; зелена-очаква те повишение и известност; стари дрехи-пази се от болест; парцаливи дрехи-ще те измамят. Нова дреха-за имотния-благополучие,за неимотния-безчестие. Памучна дреха показва ненаситността и алчността ти.

Другар - /приятел/
ако е убит - очаква те раздяла

Дрян
държиш ли дрян-добро здраве и сили. Ако в двора или имота ти цъфти дрян - болен от семейството скоро ще оздравее.

Дума
ако чуеш думи насън - ще се караш с някого или ще участваш в кавга.

Дупе
Ако видите вашето дупе в съня си, символизира вашите инстинкти и първични нужди. Също така може да говори за чувства на несигурност в дадена ситуация.
Ако сънувате че дупето ви е деформирано, предполага за недоразвити или наранени части от психиката ви.

Джамия
очаква те пътешествие, но пази здравето си.

Дупка
падаш ли насън в дълбока дупка-пази се от болест. Копаеш ли дупка-занимаваш се безсмислено с някаква работа и не чакай резултати от това. Погледнеш ли в дупка-пази се, защото някой ще се опита да ти навреди. Дупки в дрехите си ако имаш-има лъжа около тебе.

Дух
ако видиш насън - бъди внимателен и не предизвиквай съдбата.

Дъб
ще имаш нови приятели. Зелен /разлистен/дъб - това е знак за дълъг и щастлив живот.

Дъвка
дъвка ако дъвчеш или купуваш - има лъжа до тебе.

Дъга
успех, голям напредък в службата. Минаваш ли под дъга,очаква те голяма материална придобивка. Дъга при изгряващо слънце-ще получиш пари. Дъга при залез слънце-ще загубиш пари,няма да ти върви, а ако чакаш да ти върнат пари, които ти дължат, не ги очаквай.

Дъжд
студен дъжд ако те навали - ще имаш неприятности в работата. Топъл дъжд - ще намериш добър съдружник в професията си. Мътен дъжд,порой - неудачи от финансов и служебен характер. Силен летен дъжд - успех и шанс, можеш да рискуваш в някое ново начинание.

Дълг
ако взимаш на заем или имаш дълг- пази се от човек,на когото имаш доверие. Ако връщаш дълга си някому - ще се чувстваш нестабилен, с лошо разположение на духа.

Дънер
ако гори - вещае смърт на някого

Дърво
палиш ли дърва-мъка, тъга. Сечеш ли дърва-ще постигнеш отдавана желана цел. Подреждаш ли събрани дърва-нещастие в интимните отношения. Плодно дърво/овошка/- благополучие, щастие за семейството. Дърво с плодове по него-благополучие, късмет. Изсъхнало дърво-измама. Ако счупиш дърво-ще премахнеш пречка от пътя си. Коледно дърво-венчавка, годеж. Дърво без корени-нещастие и загуба. Ако сечеш дърво-веселие и радост. Катериш ли се по дърво-ще ти забранят или ще те лишат от нещо. Посаждаш ли дърво ще спечелиш уважение и доверие у някого. Засаждаш ли дърво-фурма-ще станеш притежател на земя или на някакъв имот. Изкореняваш ли дърво-близък човек може да почине.

Дъщеря
Ако видите дъщеря си в съня си, представлява връзката която имате с нея в реалния живот и качествата, които тя притежава. Ако нямате дъщеря, тогава тя е символ на женското във вас.

Дюля
щастлив брачен живот. Береш ли дюлите от дърво-благоденствие. Ядеш ли дюли- някой ти завижда. Изобщо дюли /сладко или компот/ - здраве.

Дюшек
нов дюшек - сполука в материалното ти положение. Стар и мръсен дюшек - очакват те материални несгоди.

Дявол
ако е черен-пази се близък човек да не те измами. Ако е червен-неочаквано ще спечелиш пари. Дяволи много /повече от един/внимавай, пази се от голяма измама.