Завещание
правиш ли завещание - голяма неприятност.

Завист
завижда ли ти някой или ти крои нещо лошо - ще получиш неочаквани пари. Ако ти завиждаш на някого - ще подобриш отношенията си с приятел.

Завой
завой или много завои ако имаш по пътя си - бъди внимателен, ще ти се наложи да взимаш важни решения.

Задушаване
Ако сънувате, че се задушавате в съня си, означава че се задушавате във връзка или ситуация. Също така предупреждава, че ако сте в любовна връзка в момента, тя ще има много драматичен и болезнен за вас край.

Заек
Ако видите заек в съня си, е знак за трансформация. Също може да ви разкрива някои ваши лични качества, които са асоциирани със заека както например прибързаност и плитко мислене.

Закон
пази се, ще те обвинят в нещо без да имаш отношение към него.

Закусвам
закусваш ли - знак за добро и успех в някое начинание.

Залез
внимавай, очакват те неприятности, неочакван провал.

Зарзават
ако е зелен - ядове, ако е червен - ще чуеш новина, която те засяга.

Зарзали , кайсии
ако са зелени - измама, ако са узрели - смелост и сила.

Заря
радост и веселие.

Затвор
изобщо затвор,килия,участък и т.н.- болест, мъки. Ако си в затвор - ще се задомиш /жениш/,а ако си женен ще трябва да увеличиш семейството като вземеш при себе си някой роднина или близък да живее при тебе.

Захар
благополучие. Захарни изделия - пази се от лоши думи.

Заек
бяга ли - вещае имотност, забогатяване. Хванеш ли го - женитба с голям късмет и пари Ако го гониш - нещастие. Храниш ли го - благополучие, успех.

Звезда
звезди, звездно небе - щастие в личния живот и успех в службата.Падаща звезда - загуба на близък човек.

Звънци
звънене на звънец/и/ - ще научиш нещо много важно за тебе.

Звяр
някакъв звяр - ще имаш конфликт,труден спор. Див звяр - среща с приятели.

Зеле
прясно зеле - неудачи, болест. Кисело зеле - ще чуеш клюка или някой ще разпространи клюки за тебе.

Зелен
зелен цвят или зелена светлина - сбъдване на мечтите.

Зелена трева
печалба, успешна работа.

Зеленчуци
Ако видите зеленчуци в съня си, представлява нуждата ви от духовна храна. Може и просто да ви предупреждава за липсата на такава.
Ако сънувате задушени зеленчуци, означава тъга.

Земетресение
ако усетиш трус - новини отдалече или смърт на велик човек. Ако го виждаш- ще имаш неприятности, бъркотии в личния си живот, които скоро ще се поправят.

Земя
ако ореш земя - благородство и добро. Ако чупиш гола земя - празна радост.

Зима
вещае бедност, недоимък.

Златна рибка
Ако видите златна рибка в съня си, предвещава заможност и много приятни и успешни приключения.

Злато
ако намериш нещо златно - ще научиш някаква тайна. Ако правиш нещо от злато, ако почистваш злато- неприятна изненада. Ако продаваш златно изделие или нещо подобно - в очакване си на нещо, което може да не се сбъдне. Ако изгубиш нещо златно - радост.

Злоба
Ако сънувате, че сте озлобени към другите, означава че другите ще ви обърнат гръб заради лошия ви нрав. Трябва да контролирате нрава си. Ако сънувате че други са озлобени към вас, означава че имате фалшив приятел, който цели да ви нарани.

Змиорка
Ако видите змиорка в съня си, означава че имате проблеми в обвързването и привързването за по дълго време към хора и места.

Змия
ако те гони змия - много врагове имаш. Ако те полази - вещае болест и ядове. Ако я убиеш - ще победиш твой враг.

Знаме
ще направиш сделка или ще се сдобриш с някой.

Зоологическа градина
Сънят за зоологическа градина е символ на загубата на свобода или че вашите възможности и таланти остават незабелязани. Вие или аспект от живота си се намира в клетка. Зоологическата градина също е символ за хаос и обърканост. Може би имате нужда да обърнете по-голямо внимание на аспект от живота ви.

Зъби
ако имаш бели и чисти зъби - успех. Чужди зъби че имаш - нова жена ще имаш. Восъчни зъби - вещаят смърт. Черни зъби, вонящи и гнили - успех. Здрав зъб ако ти падне - смърт на близък човек. Зъб ако ти се клати - болест.

Зъболекар
Ако сънувате че сте на зъболекар, означава че се съмнявате подсъзнателно в лоялността и честността на човек близо до вас. Може би чувствате болка или страх, но в дългосрочен план те ще се потвърдят. Ако сънувате че зъболекарят прави зъбите на някой друг, предвещава скандал.

Зърна
успех в работата, стопанството.