Удрям
удряш ли някого - ще се сдобриш с някого.

Ужас
Ако сънувате че изпитвате ужас, предсказва разочарования и загуби. Ако видите други в ужас в съня си, означава че нещастието на хора около вас, ще ви засегне също.

Уиски
Ако видите уиски в бутилки в съня си е знак за вашата будност, внимателност и загриженост.
Ако сънувате че пиете уиски сам, означава че вашия егоизъм може да ви коства приятелите.

Умирам, Умрял
умираш ли - нещо ще ти дотегне. Поздравяваш ли умрял - на хубаво е, ще имаш успех. Видиш ли умрял насън - женитба, годеж. Даде ли ти дрехи умрял човек - внимавай, заплашва те болест. ако насън умираш или си умрял - ще имаш добра кариера и ще работиш за влиятелни и властващи хора, ще си богат и ще се радваш на дълголетие. Внимавай, успехите ти да не те превърнат в алчен завистник. - ако видиш насън умрял, който се съживява - пълен успех на делата ти, намираш се под щастлива звезда. - ако умрял ти взима дрехата, храната, парите - лоша вест за смъртта на близък приятел. - ако видиш насън покойник, без да ти говори - знак за това, че ще имаш негови те радости и мъки. - ако видиш насън човек, който наистина е мъртъв, но в съня ти е жив, предвещава мъка, провал на дело и загуби.

Управител
Ако видите управител в съня си, означава че тежкия труд и прилежността ви ще ви помогнат да подобрите стандарта си на живот, като най-вероятно получите повишение в работата. Ако сънувате че управителя ви арестува, означава че трябва да подобрите етиката в работата си. Почтеността ви е под въпрос.

Ураган
това е сигнал да не прибързваш в работата си и да обмисляш добре всяка своя стъпка.

Услуга
прави ли ти някой услуга или ако ти дава нещо назаем - внимавай, ще имаш неприятности с недружелюбни хора.

Усмивка
усмихваш ли се,не е на хубаво, защо то ще се ядосваш или ще плачеш.

Уста, устни
ако сънуваш устата си по-голяма - богатства за дома ти.
ако насън от устата ти се носи лош дъх, миризма - омраза, изолация от обществото.
ако насън устата ти е затворена по насилствен начин /запечатана/ или не можеш да я отвориш по неясни причини - пази се от влошаване на здравословното състояние!
ако се сънуваш със сочни, червени и хубави устни - благополучие за приятелите ти. Ако устните ти са мънички /не такива каквито са наистина/, грозни и безизразни - нещастие и проблеми за приятелите ти.

Утро
видиш ли ведро, слънчево утро - ще си щастлив, ще се сбъднат мечтите ти. Видиш ли мрачно и облачно утро - внимавай очакват те разправии.

Утроба
видиш ли утроба - болест, бедност и неприятни усещания.

Ухо , Уши
боли ли те ухо - ще чуеш много неприятни неща за себе си и фамилията ти. Видиш ли ухо или ако го пипаш или нещо подобно - увереност в службата или някоя твоя тайна ще бъде разкрита. Дълго ухо - ще те злепоставят.Едно ухо - загуба на имущество или на работата.Ухо на животно - внимавай, някой ти изменя и ще се сблъскаш с враждебността на някого. Малко и красиво ухо-това е сигнал за добро приятелство, доверие и изобщо положително отношение спрямо теб на влиятелен човек. ако сънуваш, че имаш в ухото си зърно от жито - богато наследство. - ако се видиш насън с уши на лъв или друго животно - ще станеш обект на зли думи и клевети от страна на някой приятел или подчинен. - ако се сънуваш с магарешки уши - ще живееш под чехъл или ще си подчинен в работата си. - ако се видиш с хубави уши или ги харесваш повече от истинските си - ще бъдеш измамен и приятел, на който си поверил своя тайна ще я оповести, за да се възползва от това. - ако нямаш едно ухо - загуба на приятел и на уважението на роднините ти. - ако някой сънува, че ушите му са залепени, означава своеволие и лъжа. Ако жена види този сън - ще изпадне в безизходица. - ако се видиш с клепнали уши - внимавай. Някой от семейството ти ще те провали като издаде твоя тайна

Ученик
видиш ли се като ученик в училище или нещо подобно - очаква те повишение в службата или успех в сделките близките дни.

Училище
ще се открие нечия тайна.

Уши
Ако видите уши в съня си, означава, че трябва повече да се вслушвате в съветите на околните. Може би разчитате твърде много на собствените си разбирания и интуиция. Също така може да означават, че сте все още незрели и ви липсва опит.
Ако сънувате, че чистите ушна кал от ушите си, означава, че не се вслушвате в съветите на околните или просто те ви казват нещо, което не искате да чуете.
Ако сънувате, че ушите ви болят, означава, че ще получите неприятни или обидни новини.