Цар
ще те повишат в по-горен чин. - говориш с него / едно щастливо обстоятелство ще подобри положението ти. - и царица / голяма щастие ти предстои. - царицата сама / ще се сгодиш.

Царевица
Ако видите царевица в съня си, символизира плодородие, растеж и изобилие.

Цвекло
вадиш / успех в предприятията си ще имаш.

Цветарник
с труд ще постигнеш целта си.

Цветя
ако насън миришеш цветя, които в действителност са в сезона на цъфтежа си, предвещава задоволство и щастие. Ако цветята, които сънуваш не цъфтят по това време на годината и са бели - нещастие и спънки. Ако са жълти - неприятностите са по малки, а ако са червени - провал и злини.
ако миришеш роза през сезона на цъфтежа ѝ - добър знак за семейството, но не и за тези, които боледуват. Ако видиш такъв сън не в сезона на розите - добро за заболелите и неприятности за всички останали.
ако видиш насън невен, жасмин, розмарин - мъка, усилена работа и безпомощност. Но на лекарите /медицински лица/ предвещава успех и спокойствие.
ако миришеш или държиш крем, не в сезона на цъфтежа му - напразни надежди. - ако омъжена жена сънува, ухание на дафинов лист, фурма или маслина - в скоро време ще има дете. Ако е неомъжена - скорошна сватба. Ако мъж сънува такъв сън - благоденствие и късмет.

Цветя 2
много / скоро ще се сгодиш.
скубеш ги / сам ще разрушиш щастието си.
подарят ти / хората ти желаят доброто.
садиш / пари и чест.
береш / любовно щастие те чака.
цъфнали гледаш / много радости ще преживееш.
увиваш в букет / скоро ще се сгодиш.
правиш венец / много радостна новина ще чуеш.
в букет ти подарят / постоянна ще бъде любовта на твоя любим.
на мъж даваш / голяма радост.
накичи те някой / ще се сгодиш за него.
момина сълза / приятно бъдеще те чака.
сини /незабравки/ - ще си намериш другар с искрено сърце и душа.

Цедка
щастливи предприятия ще имаш.

Цел
ако гониш някаква цел твоите съображения ще ти докарат полза, ако постигнеш - с хитрост ще напреднеш.

Целувка
получаваш от някого / ще се помириш с неприятеля или любовника. - ако дадеш / ще си намериш нов любовник. - ако си женен / ще измениш на жена си. - на жизнена личност даваш / несъгласие в къщи ще имаш. - на хубаво момиче даваш или вземаш / истинска радост те чака. - на любовника си или на жена си даваш / ще се скараш с тях. - други се целуват / една решителна постъпка ще направиш. - на мъртвец даваш / в скоро време ще се сгодиш и ожениш.

Церемонии
правиш - ще те похвалят за скромния живот.

Циганин
Ако видите циганин в съня си, представлява вашето желание да се освободите от всякакви ангажименти и отговорности. Също така този символ може да означава че трябва да помислите за бъдещето.

Циганка
врачува - пази кесията си, ще те измамят.

Цигара
пушиш - приятни часове ще прекараш; с мущук - всеки ще търси приятелството ти; че се е разлепила - досада; искаш от някого - ще бъдат благосклонни към теб; купуваш - ще постигнеш мечтата си; даваш на друг- добросърдечен човек си; пура - любезно ще те посрещнат навсякъде;  лула пушиш - изненада от приятна случка.

Цигулка
чуеш - няма да се изпълнят желанията ти; ти свириш на нея - ще помириш мъж с жена,годеник с годеница.

Цилиндър
носиш - лоши новини ще чуеш.

Циментираш нещо
постоянен приятел ще намериш.

Циреи, пришки
имаш - ще станеш нетърпим развратник; от шарка - пари ще получиш.

Църкало /дива краставица/
употребяваш - полза ще имаш.

Църква
Ако видите църква от вън в съня си, означава свещеното и духовно израстване. Църквата е символ на ценностната ви система и на нещата, които смятате за свещени.
Ако се намирате вътре в църквата, означава че може да преминете през леки разочарования. Въпреки това обаче, нещата които ви се струват неприятни, ще излезе че са били скрити дарове.