ПЕТЕЛ

zvezdenorakul-petel

Знакът Петел принадлежи на животните от групата Ян. Според източния хороскоп този знак е десети. Интервалът от време, който този знак управлява, е от 17 до 19 ч. Най-успешният сезон, който носи късмет на Петела, е есента, а пиковият период е септември. Сравнявайки източния и европейския хороскоп, Петелът отговаря на знака Дева. Елементът му е метал. Цветът на късмета е жълт. Най-благоприятните растения и цветя за Петела ще бъдат портокалово дърво, палма, тинтява и глог. Сред благоприятните местообитания на Петела са Парагвай, Хаити, Гана, Австрия, Англия.
1909 г. 22 януари - елемент - земя
1921 г. 8 февруари - елемент - метал
1933 г. 26 януари - елемент на годината вода
1945 г. 13 февруари - елемент - дърво
1957 г. 31 януари - елемент - огън
1969 г. 17 февруари - елемент - земя
1981 г. 5 февруари - елемент - метал
1993 г. 23 януари - елемент - вода
2005 г. 9 февруари - елемент - дърво
2017 г. 28 януари - елемент - огън
Петелът е символ на живота и образ на покровител. Със сутрешния си вик тази зодия провъзгласява началото на деня, като по този начин разпръсква злите духове от тъмнината. Всички знаят, че вампирите, магьосниците и вещиците изпълняват своите ритуали преди зазоряване, преди петелът да извика. Според китайския хороскоп именно Петелът олицетворява надеждата, светлината и младостта. Този зодиакален знак е винаги непринуден и делови.
Преди появата на будилниците по света, петлите са играли тази роля. Макар и в някои далечни села, Петелът продължава да буди хората със сутрешния си плач. Петлите спазват реда. В случай, че пилетата са в някаква опасност, Петелът веднага се втурва да ги защити. Петелът никога не толерира съперници. Изправен пред враг, Петелът продължава да се бие до последния дъх, той няма да отстъпи. Петелът има способността на много хитър престъпник. Поради своята ексцентричност и конформизъм, Петелът се счита за доста странно животно. Може би поради това в приказките много феи са превърнати в Петли.
Животът на хората под знака на Петела според източния хороскоп
Не може да има голям успех в живота на Петела. Това се дължи на факта, че тази зодия е преживяла голям брой възходи и падения, както на работа, така и в любовта. Богатството ще се редува с бедността. Петел, роден през пролетта, ще има по-малко право за хвалене. В периодите от детството до зрелостта Петелът ще бъде обременен с проблеми, благодарение на които или ще се издигне, или ще падне. През тези периоди щастието ще отстъпи място на провала. Петлите или ще бъдат заобиколени от приятели, или ще бъдат съвсем сами. Често такава лоша ситуация се променя след втората половина от живота. Петлите получават добра позиция в обществото, намират си приятна работа. Животът на тази зодия става спокоен. Доживяват до щастлива и зряла старост.
Особености на характера на хората под знака на Петела
Петлите са доста многостранни личности. Те участват активно в почти всички дейности. Когато им обърнат внимание, те стават по-пищни, красиво облечени и елегантни. Те показват добър вкус във всичко. Способността да се представят е отличителен белег на всички петли. Подреждането на нещата за тях също е много важно, всички спят, а Петлите вече работят. Междувременно Петлите рядко са доволни от себе си. Когато общува с тях, всеки събеседник се чувства освободен. Те са спокойни и не обръщат внимание на оценките на другите. Образованието им позволява да поддържат разговор по почти всяка тема. Петлите предпочитат да показват своите знания на показ. От гледна точка на психологията, не всеки може да разбере истинските намерения на Петлите. Всеки от Петлите отлично разбира стойността на думите и не разкрива слабостите си пред никого. Но същността на Петела е съвсем различна, те са крехки същества, които не искат да бъдат разкрити публично. Петлите са егоисти и не търпят, когато нещо не върви според техния план. Те се грижат само за собственото си благополучие и спокойствие и го намират за нормално. С всичко това Петлите са напълно безразлични към състоянията на другите хора. Петлите обичат да довеждат нещата до края. Те не търпят намеса в собствените си дела и не се намесват в делата на другите. Петлите са много трудни за измама, те са много недоверчиви. В сърцето си петлите са дълбоко консервативни и това се изразява както в семейните отношения, така и в обществото. Те вярват, че са безпогрешни и прави. Освен това Петлите са сантиментални и много чувствителни. Петлите са оценени от много хора, защото винаги могат да се притекат на помощ. Те са полезни и любезни, ако искат, с удоволствие изпълняват задания. Но при най-малкото подозрение отговарят с голям негативизъм и нежелание да помогнат. Няма нужда да питате Петела за личния му живот. Те сами могат да разкажат всичко, ако пожелаят. Петлите имат навика да изразяват каквото мислят. Ето защо на Петлите често се прощават нетактични забележки. Но има и моменти на неразбиране, които водят до разногласия. Такава откровеност може да се счита за форма на егоизъм. Мнозина се обръщат към Петлите за съвет. В същото време Петелът не търси съвет от никого, той самият ще претегли всичко и ще вземе необходимото решение. Те приемат чужда помощ с голяма трудност и често на фона на това възникват усложнения във връзките им. Те не могат да понасят чувството на зависимост. Тази зодия има високо ниво на оригиналност. Случва се Петлите да се затворят в себе си, като същевременно не казват на никого причините. Много хора, родени в тази зодия, мечтаят за големи замъци, представят си се като герои. Случва се Петелът да иска да пътува. Освен това безопасността за тях е на най-високо ниво. Те гледат пред лицето на опасността доста смело. Петелът в китайския хороскоп е най-смелият знак на зодиака. Хората под знака на Петела умират усмихнати, защото вярват, че най-доброто тепърва предстои.