Най-важната карта Таро за всяка зодия

Както знаете, в колода Таро има 78 карти: 22 големи аркани и 56 малки. 12 карти от Старшия аркан отговарят на знаците на зодиака и имат силна връзка помежду си. Защо трябва да знаете картата си? Винаги, когато имате трудна ситуация, можете да се обърнете към тълкуването на вашите Аркани. И там ще намерите отговори на всичките си въпроси. И така, коя карта е вашата?

Овен - Император

RWS_Tarot_04_Emperor

Картата означава власт, правила, бащинска грижа. Тя казва, че сте стратег и мислител, способен да правите грандиозни планове, да ги следвате безмилостно и да постигате зашеметяващ успех. Императорът е този, който разбира: царството също е служба и основното в нея е да възпитаваш в себе си чест и ред. Тя винаги предсказва успешно бъдеще и величие. Това можете да постигнете и вашият огнен темперамент ще ви помогне за това. .

Но обърната карта символизира злоупотребата с власт, слаб самоконтрол, избягване на отговорност и тирания. Това са опасни състояния, в които понякога може да ви отведе много огненият темперамент на Овен. Бъдете внимателни и се грижете за себе си. Помнете, вие сте Императорът, няма никой по-висок от вас и никой освен вас самите няма да ви насочи по правия път.

Телец - Йерофант

RWS_Tarot_05_Hierophant

Вие сте самото въплъщение на традиционните ценности: обичате да следвате добре дефиниран план и предпочитате изпитани във времето правила. Вие не се стремите да бъдете новатор, а напротив, защитавате и подхранвате всичко най-добро, което е в структурата на обикновения човешки живот: семейство, приятелство, работа по ваш вкус, уютен дом. Йерофантът казва, че е най-добре да не излизате извън рамките на удобните за вас правила и ритуали, революциите не са ваши, вашата сила е в придържането към традициите. Йерофантът не бърза, той систематично постига целите си. Вие сте майстор на занаята си и ценител на простите удоволствия, не е нужно да се суете и да доказвате нещо на някого.

Обърната карта символизира плен от твърде строги рамки и правила, ограничения, в които буквално няма достатъчно въздух, за да се диша дълбоко. Не се излагайте на тази опасност и не се натискайте твърде силно: винаги се опитвайте да останете гъвкави и не се излагайте на всичко, бутайки купчина от самосъздадени правила пред себе си – трудно ще ви е. И още нещо: аскетизмът не е за вас. Радвай се на живота винаги!

Близнаци - Влюбените

TheLovers

Вашата карта символизира хармония, привлекателност и баланс в отношенията. Доверието и единството на влюбените дава на всеки един от тях увереност и сила, овластявайки и двамата. Друго значение на картата е изборът между взаимно изключващи се неща, същата вечна дилема, която винаги и сякаш сама по себе си възниква в противоречивата природа на Близнаците. Трябва самостоятелно да определите житейската си философия и да решите какво смятате за важно и маловажно в собствения си живот. Трябва да останете верни на себе си, за да бъдете отворени и искрени към хората, които ви заобикалят. А Влюбените са две силни енергии и двете са на ваше разположение. Използвайте ги максимално.
Обърната карта символизира вътрешни и външни конфликти. Дисхармонията може да усложни ежедневието и да има отрицателно въздействие върху взаимоотношенията. Трябва да помислите какво можете да поправите или да оставите. Обърната карта също показва, че избягвате отговорност за действията си. Оставете миналото си, не се опитвайте да се връщате към стари неща отново, може да бъде опасно за вас.

Рак - Колесница

RWS_Tarot_07_Chariot

Колесницата помага да се справите с трудностите и да постигнете цели, като същевременно поддържате контрол над всичко, което е наоколо. Увереността позволява на колесничаря да излезе победител от всяка ситуация. Твърдостта и силата на волята са от решаващо значение при преодоляването на препятствията, които стоят на пътя. Трябва да останете съсредоточени, уверени и решителни през цялото пътуване, което ще бъде пълно с криволичещи завои и заобикалки. Колесницата е с вас, за да ви помогне да излезете от черупката си, когато дойде моментът да действате, и можете да сте сигурни, че вашата гъвкавост ще ви помогне да я управлявате правилно.

Обърната карта символизира липса на воля и мотивация. Може би често ви е трудно да се съсредоточите върху важни задачи, обърнете внимание на този аспект. Освен това обърнатата Колесница говори за мания за целите. Понякога трябва да впрегнете енергията и да я насочите в правилната посока. Обърнатата колесница е загубата на контрол над собствения живот. Внимавайте при остри завои!

Лъв - Сила

RWS_Tarot_08_Strength

Картата ви показва, че издръжливостта е една от основните черти на вашия характер, която е особено изразена в моменти на опасност. Вие сте невероятно спокойни и търпеливи, което ви помага да останете в печеливша позиция в моменти на тежка борба. Картата също ви характеризира като състрадателен човек, който ще помага на другите дори в ущърб на себе си. Това качество ви помага да преодолявате препятствията с морално превъзходство, а не с груба физическа сила. Вие сте истински лъв: силен, благороден и щедър.

Обърната карта символизира силен гняв или страх. Обикновено причината се крие в липсата на увереност в себе си и в способностите си и това е, с което трябва да се справите. Но повярвайте - имате достатъчно сили за това, с такава карта! И още нещо: никога не забравяйте своите желания. Щастието и чувството на удовлетвореност от живота ви посещават само когато правите това, което обичате и живеете живота си така, както искате вие ​​самите, а не тези около вас. Запомнете това!

Дева - Отшелник

RWS_Tarot_09_Hermit

Отшелникът е търсач на знание. Този самотен скитник върви по нощния път, за да чуе вътрешния си глас. За да направи това, човек трябва да се отдалечи от тананикащата тълпа, чиито гласове и желания могат да имат предимство пред неговите собствени. Той се движи в тъмното, само светлината на Полярната звезда осветява пътя към дома. Силата ви е във вашето знание, използвайте го, но винаги помнете, че не можете да чуете вътрешния глас, когато всички наоколо вдигат шум. Друго призвание на Отшелника, е да носите знания на хората. Ще постигнете голям успех, ако сами споделите това, което знаете.

Обърната карта символизира опасно гмуркане дълбоко в себе си, което може да доведе до лудост и хаос. Можете да заседнете в собствения си вътрешен свят, да попаднете в капан, така че трябва да намерите баланс между лично време и общуване с хората. Освен това знанието на Отшелника е знание за всичко и вие сте напълно способни да общувате, думата е вашето оръжие.

Везни - Справедливост

RWS_Tarot_11_Justice

Вие олицетворявате баланс и хармония, така че не е изненадващо, че вашата карта е Справедливост. Имате мисия и светът се нуждае от вас: балансът, който винаги ви държи на повърхността, и вашата невероятна честност - това са качествата, които ще накарат хората да ви следват, безусловно да вярват във вас. Ще достигнете невероятни висоти духовно и ще можете да помогнете на другите да станат малко по-добри.До вас е лесно и спокойно за всички.

Обърната карта символизира живота в отричане на реалността. Понякога не сте готови да приемете последствията от вашите действия или действията на други хора. Бягате от вината си. Трябва обаче да сте наясно, че тези действия са в миналото. Вашето бъдеще зависи от вашите действия днес. Балансирайте везните, в противен случай преобръщането на една страна ще засегне всички аспекти на живота ви.

Скорпион - Смърт

RWS_Tarot_13_Death

Но разбира се, кой друг би могъл да получи картата Смърт, ако не най-мощният и мистичен знак на зодиака! Мнозина се страхуват от този аркан заради името му, но всъщност той е един от най-позитивните в колодата. Картата символизира смъртта и трансформацията чрез прераждане, абсолютна неуязвимост (кой или какво може да победи смъртта?), контрол на енергията на пречистването и способността да превърнеш болката в любов. Като цяло вие сте истинска вещица (въпреки че вече знаете това). Вашата невероятна сила се крие във факта, че сте в състояние да промените стотици неща.

Обърната карта символизира същите промени, но страхът от тях. Не забравяйте, че съпротивата към промяната и опитите да се вкопчите в миналото могат да ограничат бъдещето ви, така че може да се почувствате като в неизвестност. Това е напълно неприемливо за вас, така че не спирайте необходимите промени поради страх от неизвестното.

Стрелец - Умереност

RWS_Tarot_14_Temperance

По душа вие сте вечен тийнейджър, бунтар и побойник, така че Умереност е карта, която е предназначена да ви помогне да се справите с тази част от вашата природа и да установите зрял(и толкова скучен!) живот. На пръв поглед изглежда така, но всъщност Умереността говори не само за вътрешно чувство за пропорция и баланс, но и за превъзходно развита интуиция и в нея се крие вашата сила. Вие сте роден дипломат, способен навреме да обуздаете буйната си енергия и да поведете хората със себе си - там, където имате нужда, разбира се.
Обърната карта символизира страха от живота и навика да се вкопчваш в това, което отдавна е умряло. Проекти, връзки, приятели, които се оказват фалшиви - всичко това трябва да можете да оставите, в противен случай ще бъдете завлечени в блатото на живота. Запомнете - умереността! Не носете куфари без дръжка.

Козирог - Дявол

RWS_Tarot_15_Devil

Нищо особено, просто получихте същата сложна и неразбираема карта като вашата природа. Много хора се страхуват от тази карта, но във вашия случай дяволът символизира властта над собствените ви необуздани желания, способността да се противопоставяте на всякакви изкушения и слабости, скрити толкова дълбоко, че ставате почти неуязвими за всякакви опити за натиск. Не бива да се страхувате от Дявола, защото вашата самодисциплина е почти легендарна и, разбира се, абсолютно недостижима за всички други знаци.

Но също така си струва да припомним, че картата на дявола също символизира егоизъм, изкушение, суета и мания. Помнете, че собствената ви сила може да се обърне срещу вас и да доведе до самоунищожение, на което можете да се предадете със същата страст, както да работите за свое добро.

Водолей - Звезда

RWS_Tarot_17_Star

Звездата символизира надежда, жизненост и сила. Трябва да знаете, че вече имате всичко необходимо за себереализация. Единственото нещо, което липсва, е смелост. Но вие абсолютно напразно се страхувате от провали: вашата карта е звезда, което означава, че винаги можете да разчитате на Вселената във всичко. Никога не губите надежда за най-доброто и вашите стремежи със сигурност ще се сбъднат, просто трябва да вярвате (особено в себе си).

В обърнато положение Звездата символизира огромните усилия, с които човек трябва да преодолява проблемите - дори и дребни. Без надежда, без вяра, ние не намираме мотивацията да продължим напред. Често рискувате да изпаднете в чувство на обреченост и пълна неспособност да направите каквото и да е, но помнете: Звездата ви моли да развиете търпение и да не губите вяра дори в трудни ситуации.

Риби - Луна

RWS_Tarot_18_Moon

Луната, разбира се, символизира развито въображение и богата фантазия, както и невероятна сила на интуицията и креативността. Светлината на луната идва на помощ и осветява пътя ви, дава разбиране и яснота. Нека вашата интуиция ви води през този мрак. Основната ви сила се крие в способността да разпознавате сложните си чувства. Нека мечтите да ви водят, доверете се на интуицията си и знайте, че нещата не винаги са такива, каквито изглеждат.

Но обърнатата Луна символизира объркване или отчаяние. Искате да постигнете напредък, но не знаете как. Трябва да се справите с тревогите и страховете си, да ги преодолеете, защото те ви пречат да гледате трезво на нещата. Време е да повярвате в себе си и да продължите напред.