КИТАЙСКИ ХОРОСКОП 2023

заек

Най-щастливата година от лунния цикъл сред народите на Азия е четвъртата, а заекът, според древна легенда, заема това почетно място сред знаците на източния зодиак.

2023 е годината на Черния воден заек. Нека да разберем какво ни обещава.

Както знаете, на Изток няма фиксирана дата за Нова година, празникът идва на второто новолуние след зимното слънцестоене и през цялото време, поради цикличността на лунните месеци, това се случва по различни начини. Следователно европейците, родени в първите дни на обичайната си нова година, не трябва да бързат веднага да се класират като „зайци“, тъй като ерата на властта на Водния заек ще започне едва в нощта на 21 срещу 22 януари.
Основните ценности за мнозина през цялата година ще останат безопасността и запазването на собственото им благосъстояние. И въпросът тук не е толкова в егоизма, а в безпокойството и безпокойството за близките, страхът от загуба на това, което е придобито с цената на големи усилия. Ще бъде възможно да се разберат събитията, които се случиха през следващата година, по-късно, когато много хора ще трябва да признаят и поправят грешките си. Понякога ще изглежда, че философията на егоизма най-накрая е победила, хората са станали по-малко толерантни един към друг. Плутон обаче ще си свърши работата – всичко ще се нормализира и бялото отново ще стане бяло.

zvezdenorakul-pluh

Плъх (1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008)
Обикновено Плъхът има достатъчно запаси, за да стигне до по-добри времена, така че тази година е най-добре за него да се скрие. Шегите със заека могат да бъдат много опасни!

През следващата година Плъхът ще трябва да обмисля всяка стъпка не два, както обикновено, а четири пъти и винаги ще печели.

ZVEZDENORAKUL - VOL

Вол (1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009)
Волът трябва да работи, без да се разсейва от провокации. Като цяло годината ще бъде по-спокойна и по-плодородна от предходната. Времето е благоприятно за стартиране на собствен бизнес, стартиране на нов мащабен проект и натрупване на начален капитал.

Това обаче не означава, че през следващата година Волът може да прави всичко, което сърцето му желае: звездите го канят да се съсредоточи върху това, което може най-добре - да работи. Колкото по-дълбоко той успее да се потопи в него, толкова по-добре: първо, като е зает, той ще може да избегне неприятности, от които никой не е имунизиран, и второ, той ще може да постигне сериозни висоти в кариерата и в резултат на това да спечели малко пари. 

zvezdenorakul-tiger

Тигър (1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010)
Спокойна и благоприятна година, предразполагаща към почивка и пътуване. Можете да се отпуснете, защото в бъдеще отново ще имате нужда от сили за работа и за други интересни начинания, които могат да се превърнат в хоби на живота ви. Проблемите на Тигъра трябва да се решават при възникването им, но ако няма такива, тогава няма за какво да се тревожат - не трябва да се натоварвате с излишни проблеми, никой няма да го оцени. Освен това през следващата година Тигърът трябва да почива колкото е възможно повече - дори на брега на морето, дори с книга на дивана - и да събере сили за следващата година, която обещава да бъде успешна за тях.

rabbit-zvezdenorakul

Заек (1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)
Заекът, като господар на годината, може да разчита на подредбата на звездите, която ще засегне всички сфери на техния живот и дейност. Образно казано, звездите са им подготвили уютна „клетка” с топла „постеля” и много, много вкусни „сарми” – не само в буквалния, но и в преносния смисъл на думата. Като цяло той може да разчита на спокойно и удобно съществуване, което цени толкова много. Ако иска да прави любовни подвизи или реши да направи пробив в кариерата, енергиите на годината ще го благоприятстват в това, така че е много важно да не пропускате добър момент през цялата година.

dragon-zvezdenorakul

Дракон (1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)
Приятна и весела година, време, когато можете и трябва да излезете и да блеснете. В същото време Драконът определено ще бъде оценен, което той наистина много харесва. Драконът, чиито идеи за щастлив живот се вписват в добре познатата формула "шик, блясък, красота", ще бъде доволен от следващата година - ще им угоди във всичко. На първо място, ще ви даде възможност да блеснете - както в буквалния, така и в преносния смисъл. Всяка поява на Дракона сред хората ще бъде ярка и незабравима - те ще бъдат възхитени, а стилът му в дрехите и поведението ще бъде копиран. Но най-важното е, че той ще има възможност в публичното говорене да убеди всеки в своята гледна точка, от което политици, учители и хора на изкуството трябва да се възползват.

animal-zvezdenorakul

Змия (1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)

Успешна година като цяло, въпреки факта, че това ще изисква много усилия и работа. Змията, въпреки спокойствието си, ще изпитва горещи чувства през следващата година - такава жар ще стане за нея своеобразен подарък от Заека, който, спомняйки си, че змиите с готовност ядат неговите събратя, ще направи всичко, за да я успокои. Най-вероятно Змията ще намери изход за положителните си емоции в страстен роман, който ще избухне в живота на представителите на този тотем, независимо от възрастта и семейното положение.

 

zvezdenorakul-kon

Кон (1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)
Конят, към който Заекът е благоприятен, очаква във всяко отношение приятно време, когато всички области от живота му ще бъдат възможно най-балансирани - никоя няма да "изпъква" ​​и да се развива в ущърб на другата. На работа - кариерно израстване, в семейството - мир и хармония, финансово - пълен ред: може да се каже без преувеличение, че мнозина ще му завиждат в този момент. Основното нещо е да не забравяме, че всички тези морални и материални ползи ще дойдат за Коня само ако не почива на лаврите си, а работи, придобивайки нови професионални знания и умения и изграждайки взаимоотношения компетентно.

sheep-zvezdenorakul

Овца (1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)
Овцата най-после ще бъде оценена – както от началниците и колегите, така и от домочадието, свикнало да приема всичките й достойнства за даденост. Тя ще бъде приятно изненадана, когато разбере, че мнението й се зачита, а в съветите й се вслушват, което не само трябва да ласкае суетата й, но и да я подтиква към отговорни стъпки в професионален план. Тъй като всяко професионално предложение, направено от Овцата, ще бъде прието от властите с безпрецедентен ентусиазъм, струва си да се възползвате от щастливия шанс да реализирате важен проект, който ще донесе както пари, така и слава.

zvezdenorakul-maimuna

Маймуна (1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)
Маймуната, на чиято сръчност се възхищава Заекът, я очаква добра година във всички отношения, но тя ще трябва да избере на коя страна от живота и заниманията си да обърне внимание - дори и такъв ефективен човек като нея няма да бъде в време навсякъде. Следователно онези Маймуни, за които професионалните им дейности са преди всичко, трябва да се съсредоточат само върху работата - в този случай те ще могат да постигнат наистина грандиозни успехи, за които дори не можеха да мечтаят преди година. Е, тези, които избират личен живот, ще могат да се похвалят с примерно семейство и истинска идилия в отношенията.

zvezdenorakul-petel

Петел (1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)
Основната задача на Петела през тази година е да си почине и да набере сили, от които скоро ще има нужда. Разбира се, това не означава, че можете да се отпуснете и да забравите за всичко на света - никой няма да отмени професионалните, семейните и домакинските задължения, те трябва да се справят толкова активно, колкото и преди. Но не трябва да очаквате забележителни събития - по това време те ще заобиколят Петела, но животът определено няма да му откаже „тихо щастие с прозорци към градината“.

zvezdenorakul-dog

Куче (1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)
Кучето, чиято лоялност и преданост впечатлява Заека, трябва да използва предстоящата година за отдих: собственикът му ще донесе мир в живота на цялото човечество - или поне примирие, което означава, че бойните качества на представителя на този тотем временно ще бъдат непотърсени. Защо не използвате това време, за да излекувате - "оближете" - своите морални и физически рани? Много е вероятно Самотните кучета най-накрая да срещнат любовта на живота си - същата, единствената, която са чакали толкова дълго и сега са намерили.

boar-zvezdenorakul

Глиган (1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)
Годината за Глигана ще бъде гладка и плавна - не се предвиждат особени усложнения в никоя от областите на живота и дейността й, но с едно изключение - трябва да избягва съдебни спорове и процеси, дори и да участва в тях като свидетел. Има голяма вероятност безстрастната Темида да не бъде на негова страна и това може да усложни почти безоблачното му съществуване. В тази връзка звездите силно препоръчват на Глигана да разреши всички проблеми в мир, а в противен случай да се придържа към принципа „Нищо не виждам, нищо не чувам, нищо няма да кажа на никого“.